Sunday, December 12, 2010

Street Shawl , Style Baru Untuk Para Penggemar Shawl

Tak pernah dengar 'Street Shawl'?Well,Street Shawl ni direka oleh Kiz sendiri,kiranya macam nak buat trend baru lah dalam dunia Shawl ni.So nanti kalau dah ramai tanya "Eh shawl ape tu ko pakai?",haa pastu boleh jawab dengan megahnya,"Street Shawl Lah(dengan muka bangga habes)!".Hehe,ape lah Kiz ni,impian tak nak kalah.Eh tapi betul apa,jutawan singapore , Si Abang Abu tu pun ada cakap tau,ehehemm(ubah suara),"Kalau kita nak jadi kaya,salah satu ciri-ciri yang kita mesti ada ialah,cita-cita yang besooorrr".Haa,eh maknanya Kiz ni ada ciri-ciri bakal nak jadi kaya lah ni?Ok.Tau.Mengarut.





Eh,nampak tak gambar kat atas ni?Sila jangan pelik ya,Kiz pun tak tau camne dah bisik pun korang boleh tau apa yang diorang bisik.Em,sebenarnya kat perenggan kedua ni(perenggan pun nak kira kiz ni) Kiz nak storykan kat anda semua al-kisah 'Street Shawl' ni.Simple je,pertama,Kiz cari shawl ni kat satu tempat yang memang la sangat ramai orangnya.Kedua,shawl ni memang sangat sesuai untuk korang pakai untuk jalan-jalan kat bandar ke,jalan-jalan kat kampung mahupun di Universiti dengan niat nak menawan hati jejaka kacak yang mukanya ala-ala 'Robert Pattinson' di kelas mandarin anda(eh,kenape mandarin?).Dan yang ketiga,design shawl tu sendiri yang tak terlalu berserabut putar-putar alam bagai dan dalam masa yang sama tak terlalu simple dimana dengan istilah lainnya,"Nampak Steeeeett je".Ahaa,maka dengan itu,lahirlah nama 'Street Shawl' oleh cik Kiz kita masa dalam perjalanan balik makan kat seksyen 7 ke rumah sewa ahaa.


       Ok,habis tentang asal usul bersejarah Street Shawl yang membosankan.Sekarang jom kita tengok beberapa gambar yang diedit oleh Kiz dengan susah payahnya nak bagi gambar tu nampak macam kamera 'DSLR 15m.p' punya pasal.Eh jap,sebelum nak bagitau sikit,Shawl ni,kalau korang pakai,yang perempuan lah,laki watpe pakai,tu pondan namanya(eh ada ke pondan pakai shawl?),korang akan rasa keunikannya disebalik kain soft chiffonnya yang sememangnya soft , tak panas , lembut , dan senang dibentuk.haa..Gambar-gambar ni kalau korang nak buat wallpaper pun boleh ya,tapi jangan guna buat sabotaj pulak ea..

cakk aucakk!

tengok tu,hepi je pakai street shawl




pegang cermin tapi tak tengok?Tak payah.Pakai Street Shawl kompem comel.
Ahah,yang ini versi hitam-putih bajek macam barang branded taraf-taraf butik fesyen macam 'forever 21' la.Bajek je la lebih.hehe


oh ape nak tulis kat caption nih
Nak bagitau lagi satu ni,Street Shawl ni,korang pakai kat luar negara pun cantik tau..ni gambar time kiz kat london dulu(sila jangan percaya sebab gambar ni memang edit punya)

eh jangan buruk sangka,tu hanya lah air oren biasa

Kiz memang sentiasa bawak gitar ni kemana-mana
Aheh,cantik tak street shawl?Sape cakap tak cantik siap ya!Oh ya,kepada sape sape yang berminat ataupun nak tau lebih lanjut detail al-mendalam lagi pasal street shawl ni boleh lah kelik link ni ok.Murah je,kiz jual harganya dalam RM12 - RM20 je okay..Tapi harga boleh naik bila-bila masa ya kalau demand tinggi,kalau lah kan..hehe..Beli tau..tau tau!

3 comments:

akeep razalee said...

wooot!! gila lah!! stylo la. nak jugak. .tapi laki. so kena batal hasrat.

Anis izyan Abd Rahman said...

hihihi~
like~~~

Ain said...

Wahwah cantik bergaya akak2 ni mmg DABOMM la..Street Shawl ?

First time dgr ni..heheh nk kna mencuba juga la lps ni :D

Masih Ada Plan B, Mari baca!