Thursday, December 16, 2010

Di Sebalik Tabir , Kiz Garden

    Kalau korang nak tau, bukan setakat movie je tau yang ada di sebalik tabir.Kiz Garden pun ada jugak rupanya haa.Sebenarnya nak buat title di sebalik Kiz Garden tiba-tiba dah tertulis Disebalik tabir sebab macam gampak pulak walaupun tak bape nak gempak.Hmm,nampak gayanya Tahun 2010 dah hampir meninggalkan kita dan 2011 dah mula memanggil-manggil kita(ade ke camtu?).So,dengan itu Kiz Garden pun dah mula mencecah umor 2 tahun ta teh ta teh.Baby lagi tau belog ni.

 Jadi dengan itu mari kita mengimbau kenangan-kenangan lepas sepanjang 2 tahun Kiz Garden ni.Eh takdelah ,Kiz gurau je.Sebenarnya entri ni Kiz nak citerkan balik apa itu Kiz Garden sambil menjawab persoalan yang selalu membuat Kiz tersenyum comel-comel kambing .Nak tau apa soalannya?Ok kita tunggu lepas iklan ni.Pergh berlagak al-poyo giler nak beriklan-iklan pulak Kiz ni.Huhu,soalan yang bertuah itu adalah "Kiz ni laki ke perempuan sebenarnya?".Haha,comel je tanya.Haha.Eh apsal korang tak gelak?Gelak cepat!Haa,pandaipun gelak.

comelkan kami,hehe,*poyo
Menjawab persoalan laki ke perempuan?
Okayh,dengan muka yang tersenyum,Kiz ni sebenarnya adalah gabungan dua nama panggilan kami iaitu Kechix(The Perempuan one) dan Iz(The laki one) .So,bila K(kechix) digabungkan dengan Iz(iz la) terhasillah Kiz.Maknanya Kiz ni dua-dualah.Tapi jangan salah paham ingat Kiz pondan pulak.Pondan tu dah lain pulak ya.Dan lagi best,kami memang dua-dua adalah penulis rasmi belog ni.Kadang Iz yang tulis dan kadang-kadang Kechix yang tulis.Tapi yang tulis sekarang ni adalah Iz.Mintak Sign cepat.Heh!

Camne nak tau siapa yang tulis entri ?
Hehe..Senang je ok.Iz besenya akan menulis dengan gaya kaki goyang-goyang sambil dengar lagu rock.Eh takdelah.Camni,Iz besenya akan menulis denga gaya penulisan yang lebih sempoi,selamba,banyak main-main dan poyo.eh Poyo ke?Pastu entri yang ditulis pulak biasanya lebih kepada umum,ataupun tutorial-tutorial pasal belog,game and semua stuff-stuff yang mostly warga lelaki minatlah.Contohnya,

Pastu Kechix pula penulisannya lebih kepada gurl-gurlish stuff macam shawl , kamera(gurl stuff ke?) .Pastu kalau nak tau,Kechix besenya akan tulis dengan gaya penulisan yang ala-ala novel gitu tapi menarik.Sape-sape yang baca entri dia mesti akan tertarik menarik kau pasti the boom punya.Eh apsal macam tak betul je susunan lagu 'tertarik menarik' tu?Tak kesahlah.Pastu kalau entri yang jiwang-jiwang sikit tu Kechix lah tu.Tapi insyaALLAH nanti Kiz akan tulis entri jiwang jugak .Tu pun kalau korang nak lah.hehe.Jom kita tengok antara contoh entri yang ditulis cik Kechix kita.

Last question,Why Kiz Garden?
Hmm..tu lah Kiz ni suka menanam sebenarnya.Tanam itulah.Tanam inilah.Tanam orang lah.Erp,tanam orang tu dah lebih la tu.Kiz namakan belog ni Kiz Garden sebenarnya sebab Kiz memang suka jalan-jalan pusing-pusing taman.haa.So fikir punya fikir punya fikir macam ahli-fikir maka terlahirlah Kiz Garden.Uweek uweeekk(macam baby baru lahirlah ni sound efek dia).So dalam taman ni Kiz memang berbesar hati untuk sumbat menyumbat segala info,kenangan,happy,sedih,akar kayu,itik,ayam,biawak dan segala apa yang Kiz rasa nak tulis.So kalau ada yang tak suke tu sila janga baca lah ya.

kenapa gambar potong pokok ?

Huhu,so itu saja lah untuk kali ini ya.Mintak maap ya kalau entri kali ini agak bosan macam masuk kelas sejarah bagai.Juz nak terangkan balik untuk blogger-blogger kat luar sana yang tak tau Kiz ni siapa je.Ok lah,skang nak g tolong mak potong pokok pulak(baik tak?).Hehe.

10 comments:

zati said...

tak sabar nak masuk tahun 2011 teheee, btw memang sweet kalau dapat pasangan blogger nie, dpt sharing minat yg same =)

moga2 kiz garden akan terus sukses & sukses ^^

Cik Zeeta said...

chomell lah gitar tu..hehehe ^^,)

Kuasai minda said...

Best...

Kedua-duanya punya cara penulisan yang menarik.
Semoga dapat terus menulis di sini untuk perkongsian idea dan maklumat...

eesyaheera said...

rasa mcm cool blog share dgn boyfriend. macam hentak belipat dengan petisuara. boyfriend i tak suka tulis blog lah pulak :D

KizZ said...

@zati:
TQ yah..u too..semoga terus sukses selalu..

@Cik Zeeta:
Hehe..comel eah...gitar murah jaa tuh

KizZ said...

@kuasai minda:
hehe..TQ..you too semuga lebih kuat menguasai minda selalu yah..

@Eesyaheera:
Hehe..cool eah?Wah hentak berlipat gitu yah..

c.i.k.a.m.i.e.a said...

sejarah sejarah.. xde sejarah.. xde lar blog uhh

edaolala said...

lawanyaa gambar tuu :)

Sitisifir10 said...

:) Semoga sampai ke gerbang perkahwinan yang penuh garden2 lah ek :)

nama.aku.lynn said...

bukan nak membodek or nak beli hati,tapi hanya jujur nak cakap,KIZ GARDEN bestttt!!!seriuusss!tak tipuu~doa korang hepyy okeh!aminn~

Masih Ada Plan B, Mari baca!