Tuesday, December 28, 2010

Kuasa Seorang Wanita

Eh siapa kata ultraman je yang boleh keluarkan kuasa laser?
Siapa kata 'spiderman' je yang ada kuasa luar biasa?
Siapa kata lelaki je orang paling berkuasa kat dunia ni?

Eh korang tak tau ke?Perempuan,boleh runtuhkan sebuah empayar besar,
camgini(petik jari) je tau. Haa..

Kuasa 1:Kuasa Pujuk Rayu

Ok kat bawah ni beberapa contoh keruntuhan empayar yang dibina oleh
LELAKI disebabkan oleh daya pujukan(kuasa pujuk rayu):

1. Napolean Bonarparte dan Josephine

2.Anthony dan Cleopatra

3.Hitler dan matahari

4.Samson dan delila

5.Abu Lahab dan Hendon

Kuasa 2: Kuasa Kejelitaan Perempuan
Para lelaki sila masuk dalam peti ais sekarang sebab anda sedang 'cair'
Yang ini semua pun tau rasanya.Sudah ber'century' lamanya , kejelitaan
ataupun ke'HOT'an perempuan memang terbukti banyak mencairkan
para-para jejaka kacak dan tak kacak diluar sana. 

Sampaikan ada yang sanggup bunuh diri apabila pen'tackle'an mereka
ditolak hidup-hidup oleh sang jelitawan. Dan ada jugak kecewa sangat 
sampai nak rogol perempuan tu.Wah,kena berhati-hati jugak ya nak 
guna kuasa yang kedua ni.

Pastu,kuasa kejelitaan ni boleh menimbulkan kecintaan yang tinggi
kepada ALLAH di mana seorang isteri boleh mempengaruhi suami
dalam hal-hal yang diredhai ALLAH.

Jadi kepada Isteri-isteri di luar sana,bolehlah guna cara ini ok.

Kuasa 3:Kuasa layanan perempuan
Bagi roti terus cair wohh
Psst,bisik-bisik je ni,jangan bagitau orang lelaki tau.
Kaum lelaki mudah goyang 'wuuu wuuu' apabila diberi layanan yang baik,
apalagi dari perempuan yang rapat dengannya.

Dengan layanan yang baik tu,mudahlah korang nak mintak apa
korang nak.Haa,tapi jangan sampai mengikis pula ya.

Kuasa 4:Kuasa Doa Perempuan
Cuba teka Syiapa ini?Yeah Nabila!!
Doa perempuan lebih kuat dari doa lelaki kerana sifat penyayangnya
lebih kuat daripada lelaki.Rasulullah saw pernah bersabda:
"Doa ibu itu lebih cepat makbul"

So girls,cepat mintak doa-doa banyak-banyak.Jangan mintak
doa yang bukan-bukan pulak.Nanti lain pulak dapat.


Pengalaman Kiz
Si iz ni banyak jugak terkena dengan pujuk-pujuk si kecik
lagi-lagi time tengah shopping.Terus macam-macam baju beli.
Nasib baik kecik ni pandai pilihkan.

Pastu satu agi,Kalau tengah shopping,time iz cuba
nak tawar menawar je mesti penjual cakap "TAKDE TAKDE,FIXED PRICE MAA"
Pastu kecik pulak try paling-paling mesti dapat gak diskaun RM2.
Kalau g shopping memang bagus bawak kecik.Kadang-kadang
leh dapat diskaun sampai RM10 tau.



Tak PERCAYA?Sila percaya.Sebab Inilah kuasa seorang..
W.A.N.I.T.A

P/S:Episode 2 belog budak bulat dah kuar!bestnya!
Nak baca jom sini 

26 comments:

-[miracle]- said...

haha. best best ! :D
macam bangga pulak jadi perempuan.
wee~ :P

Shag said...

mamat paling kanan tu HOT! Haha. Okep, bye~ Kiki :P

Miss Izah Mohamed said...

itulah kelebihan seorang perempuan... hehee

Anisa Hang Tuah said...

heh.ade terselit foto vampie diaries..
i adore damon !

BRO_MONDAY said...

Salam kiz ('',)

ai setuju ngan semua di atas...
TAHNIAH kepada mereka yam bergelar WANITA!!!

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1. New Entry "~HaRimaU MeNGaUm @ BuKiT JaLiL~"

axuerha said...

Sy xmo tanam munge...hehehe...pepe pom syukur dengan qda & qdar Tuhan...

nama.aku.lynn said...

INILAH KUASA KAMI..HAHHA~

Burp said...

bhahhaa! betul betul! tapi kkdg try gk xcair ngan pujuk rayu.. hahaha

Momonae Wana said...

hoho..best lorh!!
bnggenye jd pompuan

KizZ said...

Damon memang ter'hot'lah..laki ke pompuan ke dua dua suka dia..gile betul..erk..kiz pun termasuk skali..

KizZ said...

Yeah!!Perlu berbangga jadi seorang perempuan okayh!!

.izzati liyana. said...

like!! ;)

zazaw said...

hehe
akak kecik tuu
power
cm tu
kalau nak g shopping
nak ajak akak kecik lahh
HAHA

hans said...

hahahaha
okay la kalau si dia pandai tawar menawar
macam aku teman member2 aku gi shopping
xreti nak tawar menawar
aku juga tolong tawarkan

P/S : Laksa Sarawak Versi Alor Setar Memang Sedap

Nieza Micha said...

huhu... jangan salah gunakan kuasa dah la... hehe...

'NuReeN' said...

itueww la kelebihan wanita kan3x.. betoi kata nieza micha : jgn salah guna kuasa dah la..

KizZ said...

Huhu..Kiz setuju..jangan salah gunakan kuasa sudah..

eka said...

im a freakyfreaky superwoman !

fittiariri said...

yeahhh betul3 bangga jadi seorang pompuan :)
pssstttt like ur header cantekkk :)

fittiariri said...

bangga bangat jadi sorang pompuan...psssttttt header kamu sgt shantekkkk suke2:)

hanafi said...

Yela yela,kali ni kasi pmpuan menang

Enna Banana said...

sebab tu lah wanita ni punca kenapa laki masuk neraka, mereka dicipta untuk menarik lelaki samada positive or negative :D

Cik Chuie said...

kuasa mulut laser...hehe

moshi_boo said...

wanita memang hebat..tak dapat di sangkal lagi
tp bab tawar menawar...mmg tersangat betol
my mom klu tawar..fuhhh tuan kedai pon naik bengang..haha

yaya said...

im proud to be a girl.:))
bersyukurlah dengan apa yang kita miliki sekarang;)

Applepinkcomeyy said...

ya, semua tu betul :D

Masih Ada Plan B, Mari baca!