Sunday, December 26, 2010

SHE is older than HIM.Anda rasa?


OH gambar kat atas ni memang absolutely WRONG.
Lebih tinggi bukan bermaksud lebih tua?
Dan lebih rendah bukan bermaksud lebih muda bukan?

Kiz kadang-kadang banyak gak terdengar suara-suara sang ketupat
which mean orang-pembuat-ketupat mengatakan macam " Eee,
busookk giler pompuan tu kapel dengan laki lagi muda"

So,what do u think of dat fact?
Kelakar?Menghina?Biasa? ataupun satu pujian?
Oh pujian memang bukan skali.Well,Kiz juga  tidak 
terlepas daripada situasi ini dimana Iz lebih muda
berbanding kecik.

Pendapat Kiz?
Kiz memang tak pernah malu dengan kami yang she-is-older-than-him
stuff.We just let go apa orang nak kata."Ada aku kesah?".
Bagi Kiz  umur , ketinggian pinggan mangkuk tu  semua tak penting.
Yang paling penting is, HEART.When 2 heart being together.Nothing can
drift us apart.Hameek kau complete ayat english Kiz bagi.

Kiz pelik sesetengah orang tu,which mean a girl,minat kat dat guy.But
suddenly bila dia tau yang 'dat guy' was a youngerteer(buat bodo je,hobi kiz 
la ni mereka-reka ayat),terus tak jadi.Wth?Erk,'Wth' mean what the hulk okay.
Jangan fikir bukan-bukan,nanti jadi ikan.

Actually banyak lagi situasi yang lebih kurang dengan situasi ni.
Contoh macam SHE is taller than HIM,SHE is richer than HIM,atau
SHE is cleverer than HIM.Which mean , apa salahnya dengan
girl lebih dari lelaki?Kenapa lelaki mesti lebih 'lebih'?Yelah macam
lebih pandai,lebih kaya,lebih berpangkat and so whatever lah.
Kiz rasa okay je kalau kadang-kadang girl 'lebih' dari lelaki.
At least takde lah sampai SHE is more handsome than HIM.
Faham ke?Abaikan ok.

Kiz Graduation day!Eh,maksud kiz,iz graduation day.
Of course Kecik dah grad dulu sebab she is older.
SO WHAT??

Nanti kiz akan ceritakan kesedihan kami di hari graduation.
Erm actually tak lah sedih sangat sebab ni baru grad diploma.
Grad degree masih ada menanti.By da way,really TQ for kecik for
coming to my graduation.Dari johor ke shah alam tu sanggup datang.

Sila abaikan.Gambar atas ni 100% di edit semata-mata nak bagi
nampak macam DSLR.Jadi lah sikit-sikit.Eheh!





49 comments:

Nor_Emylin said...

aish........wat BODO jek sesaper yang mebuat Ketupat yang Tak laku itu...yang penting, hati bahagia meh....jodoh pertemuan ajal maut semua di tangan tuhan ( ayat biasa di perkatakan )......

usia sama, tinggi sama, kedudukan sama, tapi tak der persefahaman TAK GUNA juga la...so, abaikan jek si mulut Kepoh itu..hik hik hik

❤NazirahMoktar❤ said...

kalau jodoh, memh sape muda tua pon kite tgk sepadan serasa bersama..cewaaahh

hani@debumelukut said...

Cinta tak kenal siapa...bila cinta sudah surut baru lah everything matters.

Shag said...

Tahniah untuk Iz! Hehe :D

hans said...

owh
cik abang tu uitm shah alam ker?
xkisah lah siapa lebih siapa kurang kan
dah memang kita hidup berpasangan kerana saling lengkap melengkapi
nice entry

P/S : Drama Antara Garisan Memang Layak Ditabalkan Drama Terbaik Anugerah Skrin 2010

En iLham said...

abaikan saja apa orang kata.kite lebih tahu apa yang terbaik untuk diri kite kan.org yang bercakap memang tak boleh nak henti

semoga hubungan kamu dengan si dia berkekalan hingga ke akhir masa.InsyaAllah

eka said...

ermm , tol tuu .
so whatt ?
HEHE =='

Arra JaSmY said...

Nice one.abaikan cakap2 org yang penting kita tahu hati masing2 aite.=)

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

umur hanya sekadar angka.. kalau dah jodoh terima aja la ;)

KizZ said...

@Nor:
Memang memang..kiz memang wat bodo je..ape ada hal

KizZ said...

@Nazirah
Yup...u r soo true..

KizZ said...

@hans:
Yup..we all shah alam actually..nape yep?

KizZ said...

Tq yah everyone!!

Bazilah said...

yang penting..u look younger than him hehe

Jard The Great said...

ahhhhhhh...... ku suka je berkawan dgn lelaki lebih muda. ekeke

Tuan Tanah Adib said...

Iz graduate from UiTM yeh??hihi :)

KizZ said...

@bazilah
Really?Hehe..haha iz nampak lagi tua

KizZ said...

@Jard
Hehe...yeke...bagus la tuh..at least u r open minded..

Selikat Coklat Berbicara said...

kiz , just ignore whatever they wnt to say . *oh speaking ! HAHA , biar je orang ckp ape . yang penting is Kiz bahagia .

saya doakan KIZZ always be together :) Suke baca cerita2 both of you . sweet ;)

AM SYA said...

KIZZ!situasi kite sgt same taw~

akak p0n lagi TUA drpd dier

tp pedulik hapekn?

yg penting hati dh sayang~

bak kate si dia APE ADE PADE USIA~chewahhh

pduliknla ape org nk ckp~ :)

bahagia kite yg same rase~

KizZ said...

@Sekilat
Betul r tuh..xyah kesah lah apa orang kata asalkan kita bahagia..

KizZ said...

@Amsya
Hehe..aah..kita same je situasi...btw..u all look macam sama je umor...baru je tau nih..hehe

Miss Izah Mohamed said...

btol tu.. usia bukan ukuran pun.. n xsemestinya bila laki lagi tua, hubungan tu kekal... betol x..

zaira said...

ala mama saya lagi tua 2 tahun daripada papa.. tak kecoh pun :DD

- - myazara - - said...

jika jodoh tak ke mana, ada bercinta lama, berkahwin seminggu dua cerai...ada baru kenal 2-3 minggu da melamar..cinta sayang memang seronok tapi lebih baik halalkan perhubungan daripada dengar orang berkata tidak baik, tidak kiralah SHE is rich, older or smarter than HIM..jika da jodoh, tak kisah apa orang kata da...hehee cepat2 nikah ya =)

adele said...

cantik mereka berdua dlm gmbr tu..btw, hati tmpat jatuhnya pandangan Allah,jasad lain hny tumpuan manusia..just ignore them who say negative. :)

syufaa said...

alaaa..umur hanya pd angka..tp perasaan dh len cite..pikir positif je..asalkan happy! ^_^

KizZ said...

@Zaira
Tu la pasal..tapi untuk sesetengah orang diorg sensitip benda-benda nih...kiz pun pelik..

KizZ said...

@myazara
Huhu..memang dah plan nak nikah..tengah kumpul duit actually..baru ada RM10 heheh..

♥♥Cik_Mar♥♥ said...

ape ada pada umur...bkn time nk nikah tok kadi tnye umur brpe kan??tapi penah ke tok kadi tnye??hehe

ken said...

age doesnt matter.. tapi.. gap jangan terlalu jauh la :)

Nurul Aziz said...

tu semua jodoh yang Dia dah aturkan..sape2 pun takde hak nak pertikaikan..=)

fadhdeela said...

xpe kiz..wat budus jer ape org nak ckp! yg penting kita bahagia..hihihi tua ke muda ke xpenting..yg pentingg kasih sayang..ecawahhh

jom singgah: Piala Suzuki..Malaysia vs Indonesia

echa said...

i dont mind if i'm older than him, as long as he loves me..heheh.

Heidi Shafiq said...

smart la blog ko ni beb.. aku suke.. :)

KizZ said...

@Ken:
Huhu..we are beza setahun je..i mean like im 21 and she is 22

KizZ said...

@Fadh & Echa
Yup..you r true babes...eee'ah eee'ah..

Enna Banana said...

ouuhh sayang! kita senasib
enna pun oldersedikit dari my boyfie tapi setahun jeh, i dun mind at all, then enna pun mmg tinggi dari dia, haha, tapi i dun care cos i love him! lalala~

Cikbelog said...

for me, as long as u both hepi, then pedulikan sajork kata-kata yang tak bernas tu. tapi kan, awak nampak lagi muda belia dari dialah.hee

KizZ said...

@Enna:
Hehe..guys..tengok cik Enna Banana..rileks je ek...Camtu la kita patutnya..

KizZ said...

@cikBelog:
Eheh..kata-kata yang tak bernas..betul betul betul..

cik madu ♥ said...

alamak!! terasa2 saya...
hahaha...
hubby sy pun y0unger 9 m0nths k0t than me even same year..
tapi ade sy kesah??
xde pun...
hahahahaha...
tapi kekadang terasa gak la...
i'm 21st, die still 20th...
aiyooo...
tapi thats d0esnt matter la..
kan??
sem0ga berbahagia ngan ur l0ver..
d0akan kami jugak~

:)

KizZ said...

@CikMadu
Alaa...betul betul...ade kite kesah?Ek?hehe..
hehe..lebh kurang ngan kiz gak r iz 20 kecik 21..
hohoho

aienyerika87_badlisyah said...

hye...just blog walking...and terbaca entry neh..
jgn sedih2 k...buat bodo je apa org ckp..
mulut manusia mmg susah nak tutup...
paras rupa, umur, kekayaan dll tu sume tak penting...yg penting hati yg baik...
biar mata org sakit memandang...tp yg penting hati kita tak sakit and mata kita tak sakit memandang org yg kita syg...

oops..terpanjang lak tulis...

smogga bahagia selalu k!

eca said...

cayalah iz..lelaki berani gni la pompuan malaya nk..bkn brani ape..brani ngan prasaan sndiri.. kalau syg umor bkn penghalang.. ;)

Hahazirah said...

cinta x mngenal usia.
kalo dah jdoh xpe la kan. :)

hazeleyed lady said...

...that's fine with me...as long as you know that he did not see the differences...and he loves you!
Keep song in tour heart.

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

emmm tak kesah.. janji hati dan perasaan memasing tuh penting..

my uncle lebih muda setahun dari my aunty..

my bro lebih muda bulan dari his wifey...

n

nabi kita Muhammad saw pun muda dari bini dia...

so tiada masalah disitu rasanya....

:D

// klik sinie jom ke blog mimie azimask untuk entry baru :D ... //

love my bellog said...

ala..pe ade pada umor?kadang2 umo tua tapi xmatang pown..saya pun tua setaon dari dye..dulu malu gak tapi skrg xag sbb dye xkesah pown sal umor kami..pedulikan jew pe orang cakap.janji happy okies?(^_^)

Masih Ada Plan B, Mari baca!