Thursday, December 1, 2011

Baju Superman, WHY mesti Faizal Tahir?

2 MINGGU yang lalu Kiz ada beli Baju Superman. *Everybody knows what is 'baju superman' rite?*. Alah T-Shirt yang  ada satu LOGO 'S' kat tengah-tengah dia tu. SO ,the story is lately Kiz selalu terfikiaq (terfikir) kenapa FENOMENA T-SHIRT SUPERMAN dikaitkan dengan ARTIS TERMASYUR MALAYSIA 'Faizal Tahir'? WHY must everybody said, "FAIZAL TAHIR!!" when seeing someone wearing that 'T-SHIRT-WITH-S-LOGO'?

 FAN Faizal Tahir please jangan marah ya. Ini Bukan Entri mengutuk beliau.
BACA dulu baru tahu ok. WE are a BIG fan of HIM too.


OH yeah, Kiz rasa Kiz tahu jawapannya.

Yelah, FAIZAL TAHIR, sebuah nama besar dalam industri Muzik Tanah Air kita rite? Almost every concert HE will wearing that Superman Tee ,dengan nyayian lagu-lagu yang BEST-BEST macam 'Karma' and 'Hanyut' and many more lah. Ini kalau nak list lagu-lagu best 2 3 malam pun tak cukup ni.*Repeat : Kiz is also a BIG fan of FT*. SO, That's why lah bila sesiapa nampak sesiapa yang lain pakai T-shirt Faizal Tahir Eh Superman MEREKA akan berkata "WAH FAIZAL TAHIR LAH!". Eh ke ada yang tak kenal siapa mamat rambut panjang bersuara ROCK-UU ni?

Kiz said, "WAH RAMAINYA FAIZAL!"


Mesti korang tak faham kan APA POINT yang cuba Kiz nak sampaikan. Well, what i MEAN is korang tak perlulah nak rasa segan-silu-malu-mengemblushingkan diri nak pakai T-Shirt Superman. Bangga apa orang kata kat korang "FAIZAL TAHIR!!" bila pakai baju tu. LAGI-LAGI kalau pakai yang jenis warna biru. Tapi kalau korang segan jugak korang pedulikkan lah apa orang kata, buat bodoh aje.TAHU??

Ahah satu lagi, kalau you are not FAIZAL TAHIR fanz like US or korang ni KELAB-ANTI-FAIZALTAHIR tapi pakai baju superman, korang cakaplah kat diorang, "Ek eleh ,Clark Kent dah pakai baju ni sebelum Faizal Tahir keluar dari perut mak dia lagi lah". Contoh lah ya CONTOH.

 Kagum dengan ke'senget'an mulut dia. Cuba korang buat.

TAPI kalau Kiz, Kiz rileks je pakai baju superman ni tanpa rasa segan silu mahupun tersipu-sipan takut sape-sape nak 'nganjeng'.TAPI biasanya Kiz akan gandingkan (wah gandingkan gitu) baju ni dengan jacket lah. SEBAB kalau pakai T-shirt dia je rasa macam SUPERMAN betul pulak. Tak pasal-pasal Kiz terjun tingkat 3 UiTM sebab perasan empunya DIRI dah ada power boleh terbang. Lepas tu nanti kecoh lah kat MEDIA "Seorang pelajar UiTM dipercayai cuba Membunuh Diri gara-gara fanatik terhadap Faizal Tahir" (imaginasi sangat tinggi pada waktu ini ok). 

JOM layan-layan dulu kepingan-kepingan gambar Bajek 'SUPERMAN' dari Izz. SILA JANGAN gelak. Siapa Gelak Kena Balun dengan Penyapu Lidi.*Eh Kenapa mesti mau penyapu lidi?*

Sape suruh gelak? JANGAN gelak! Wat lagi sekali!


BAGUS! Pandai pun.Urm, Kemeja ada di BLOGSHOP KemejaKacak


Izz : Apa director cakap tadi? Sori saya tak dengar lah tadi..


Aku cakap, Baju ni boleh dapat kat Blog KEMEJAKACAK lah


OK habis sesi bergambar bersama T-Shirt Superman. Haa FAIZAL TAHIR, terkejut tak??


HOH terkezutnya saya!!!Haha


CEH!!

Jari Menaip,
IzZ

P/S : Kelik banner kat bawah ni kalau berminat nak beli T-Shirt Superman FOR RM35.00 only okes!

37 comments:

Solihahazahar said...

HAHA. saya tade bajuu cenggitu. bajuu 'angry bird' adelahhh :pp

Hayati Buya said...

Apeda.. Baju S tu patut sponsor Pejal Tahir la. agagaga.

ada kawan paintball ni, dia minat gila kat pejal tahir gak.. then, dia pakai baju S tu. every tournament dia ada je pakai baju tu. orang panggil dia pejal tahir, now dia da potong rambut, dia perasan dia adalah aaron aziz ok. *pengsan*

CintaZulaikha said...

i lap faizal tahir..owsem tuh...

faizal tahir 4 eva..

wada Ahmad said...

bju supermen stuuu...hehehe

Daddylicious said...

kacak2....hehe

YOUsoF said...

FT memang ada style lah..


Buat kesekian kalinya aku cuma dapat tengok je kemeja² kacak tu bila terbaca "free size"..

ILA SYAMILA ♥♥ said...

ahah agaknye kalau pakai baju superman memang ekspresi muka kena lebih la iz. XD

DiLiaNa said...

lurve this entry!

AinsHa=( said...

ape ni faizal tahir, orang pakai tshirt yuna je..ahaks

diana said...

nak beli satu untuk anak..
ibu2 boleh tak pakai baju superman jugak???
pakai dengan kain batik
sambil goreng ikan..

oh!!pemandangan di dapur sangt indah waktu tu..

Juliet_iRa~" said...

heee...

kacak2..;p

:)

EJA said...

hihi..nampak cool!

Elie Lily said...

nanti nk cari jugaklah baju superman! :D

alien said...

hihihi
peminat pejal tahir ke?

Zack Hazze said...

yg mana satu Faizak Tahir??? aku terkeliru muka sama... ^_^

misspurple said...

haha kacak3..ouke motif entri ghupenya nak promte S :)

Cik Apa Saja said...

wahhh,,,,,,baju suparman,,,,,baju naruto ade x??hehehe....

*faizaltahirbfsytumemanghensem...hahahha*

KizZ said...

@cik apa saja

Hihi...baju naruto belum ada...

Chuu Muqhlis said...

teringin nk ade satu...

JaLi AshBurn said...

aku bukan SuPaRMaN tapi aku

HyPeRBoY, . . . . kanak2 hyper active mase kecik2 , . . sekarang dah tak kot, . . . hehe :D

ekabukanmakcikkau. said...

hahah sentap aku baca entri ni . ramai bebeno pejal tehir nieww

nur farahin binti sulaiman said...

hehehe.. lawak betol la..

miss kecoh said...

superman.... i like it...

syakey said...

sebabnya FT yang bawak trend untuk pakai baju superman,tu pasal jadi mcm tu. dh jd sinonim utk FT dgn baju tu. haha. sama la macam zizan,dgn jam g-shock padahal g-shock dh lama wujud,zizan pakai,semua jadi trend.

FT terbaik!

KizZ said...

@Syakey

Aah...betul cakap awak tu..artis sebagai pembawa Trend..BTW, Kiz pun minat Zizan jugak..yeah!

eiyzniey said...

Superman3!!
I loike abg ft!hehe

Alieza Dayasari said...

artis mmg pembawa trend.. kadang2 saya sendiri tertarik dgn mrk punya style pakaian n so on....
Lisa Surihani.. Like like... hahaha

shahrazali said...

wahhhhhh...kacaknyer ko nih...
CLARK KENT IS NOT SUPERMAN...

Cik tikah said...

x minatla tee superman :p

laskar pelangi said...

nakkkk bajuu tu satu!

Murni Ateerah [Kutee] said...

wuwuwuuu. kiter suka abis tshirt superman!

Fiena + Qiena said...

sengal gile :D haha

kakak said...

dik, apesal muke kau macam anuar zain, tak suke tau.. tapi ko ni version anuar zain tak amal diet la hihi... anuar zain hemsem *puji sambil kembang idung* :D

ahmad kadam said...

wahh...waahh..itu yang jadi modelnya kamu sendiri ya kizz?? ;D

hafiz hafizol said...

BRO KAU LANJE AKU 1 LARR... hehehehe

eyjalukman said...

haha baju superman takde lah .

maihidayatul said...

kalo org ppuan pakai t-shirt superman ni ok tk? hee~

Masih Ada Plan B, Mari baca!