Sunday, December 11, 2011

Dinner's Performance Practizas bersama Izz

Huu..Perasaan? Hmm, cuak pun ada, excited pun ada, yelah Eventnya malam ni pastu Izz and kawan-kawan dijemput untuk buat performance untuk Dinner tu. Sebab sem lepas Izz and Techix actually pernah perfom untuk dinner sama-sama, BEST kot suara Cik Tecix ni. Kecil-kecik cili berapi bak kata orang tua. Hihi


Tema untuk malam ni? TRADISIONAL . And SO kitorang disuruh perform lagu-lagu yang tradisional ataupun etnik kreatif lah. Hmm susah jugak. Lama jugak kitorang nak decide nak main lagu apa. Sebab lagu Tradisional ni kebanyakkannya lagu-lagu yang orang pompuan nyanyi.

 Hah nih la muka-muka orang yang kusyuk sangat duk praktis sampai tak sedar kena tangkap gambar


Fikir punya fikir punya fikir punya fikir*eh banyak lah kau punya fikir*, at last kitorang berjaya jugak pilih 3 lagu yang sesuai untuk dinyanyikan dan dimainkan*sila buat bunyi lagu menang perang*. Dan lagu-lagu nya adalah "Bimbang serumpun kasih terbuang - E.Y.E", "Inang Bujang dan Dara - Illusi" dan "Ghazal Untuk Rabiah - M.nasir ngan Jamal".


Mesti korang tergaru-garu kepala kan macam, "eh ape kebenda lagu korang nyanyi ni?".Hihi sebenarnya kitorang sendiri tak tau tajuk-tajuk lagu tu BUT THEN bila kawan Izz ni nyanyikan cket lagu-lagu tu barulah kitorang macam, "OOOOOO-OOO-OO-O". Haaa, cuba korang search kat You Tube, nanti mesti korang pun akan, "OOOOOO-OOO-OO-O".


 Memperkenalkan Gitaris import dari Beijing,China..Jiiiman! Hihi


Ini dia penyanyi yang pernah Menjuarai AF musim ke-22*Clap Clap*



Dan ini dia Gitaris kedua dari Planet Alien Nameck merangkap Blogger Termasyur Tanah Air*Perasan*




Okeylah, Sekian saja liputan dari saya. Maaf lah ya atas kesepahan bilik yang sangat bersepah*eh camne tu?*. Ohh Please ignore je k benda-benda tu. Hihi.

P/S : Sekarang bilik dah kemas and dah lap kipas, laju beb kipas, rasa macam dalam hotel pulak
P/S/S: Doakan performance kami berjalan lancar malam ni yah.


Jari Menaip,
IzZ

46 comments:

Lai Qma said...

0h yeahh..gud luck2..all the best k :)

Miss Xyz said...

gudluck eh ;)

Juliet_iRa~" said...

GOOD LUCK!

hee..buat y tbaik performance tu..

amirasyraf said...

gudluck yea!

do visit and leave me a comment!
http://www.ifaceblog.co.cc/

Ct Aja said...

g.luck!!!!

AinsHa=( said...

harap tak hujanlah...kih2 *guro saja

shahrazali said...

good luck.... hahahaha.... mata ngantok ni !!!! camne nak nyanyi !!!!
asyik menguap jek aku ni...

cik Kartun said...

huhuhu bersepah..biase r bujang ;)
pape p0n gud luck!

Anyyss Shuhaimi said...

gua pulak kena buat tarian zapin tuk simposium hujung minggu ni. huu =_=

Nur Aischa said...

wahh jadi musician nih, haha goodluck ya :D

izzahdegreat said...

nyanyi elok2 ea...gud luck :)

nurul syuhada azilan said...

good luck!!!!

ajarkan main drummm bolehh??

waniee (: said...

gudluck eh. (:

ILA SYAMILA ♥♥ said...

haha nanti boleh tak buat ghazal kt majlis akak ila? johor jeeee.

Edy Fee said...

hurmmm buat lagu ke ramai2 ni...
buh kat u tube nnt

miss kecoh said...

waa best kot suara korang ni eaa? ewahh.. nak la jugak dengo.. uik post2 la kat cni vdeo ke..heheh.. nk dgr!! hahaha

Joe_Hans said...

woowww! retis! nak sign! hahahahha

aMirul said...

siyes susah nyanyi lagu tradisional nk2 kalo bnyk lenggok. rs nk give up jek.

ghazal utk rabiah?? salute r bro kalo bley bwk.

Faizul said...

lagu lagu lama ni *terasa tua*

PeRmAtA bIrU said...

gud luck k..:)

Anif Abdullah| AA said...

gud luck bro! :)

m!3yr4h_LolLy said...

wah ! terbaek nie.

do the best okep. hee

Ieja said...

Gud luck! :)

NuR AmIrAh bInTi YuSOF said...

gud luck=)....boleh lah den nk minta nynyikan satu lagu khs untung den..hihihi

Yana said...

good luck! :)

afzainizam said...

good luck beb.... harap jangan gabra aJERRR dan tak sumbang...

lama rak petik gitar ni... jari pun keras beb...

terbaiiiikkkk

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
pemasangan ladam kuda

Kazen said...

untunglah leh lepak2 camnie... ak xdpat gini :(

Entri Terkini | Video Sunday | Dosa 24 Jam Di Facebook!!

Benjo. said...

not bad bro performance td..klu praktis lebih skit for sure gempak,btw congrats! -aku yg berada di tempat kejadian.

Alieza Dayasari said...

wowwww.. praktis habis-habisan sihh.....
good luck......

CintaZulaikha said...

hehhehe...musti akan jadik grup yg paling cemerlang masa wat performance tuh nati...caiyok2

Mariza said...

kunjungan :)

Rihan said...

wahh.. bgus 2..

J.Syazwana said...

eh gambar yang ade caption "Ini dia penyanyi yang pernah Menjuarai AF musim ke-22*Clap Clap*" tuh macam kenal lah. dia blogger jugak kan. huhu

biela bell said...

all the best!

Rtp Farra Arisha said...

i bet it went smoothly last night..is it? hehehe.

emy zulaiha said...

wah bestnye dpt wat performance.

gud luck izz :)

Saddila said...

muka masing-masing tak boleh blah . handsome. kehkehkeh

KinosKoko said...

ARTIS...WOW..SAIN2..HEHE

syieda ;) said...

muka semua fokus jeh! harharhar :D
goodluck eyh ;)

nurhanis shafiqah said...

wahhh..kire ad band ye..congratz..nice la..i da follow u..hope kite sesame frenz ye..>_<..btw kagum la..:)

Fika Karim said...

carikan pakwe yang pandai main gitar tuk fika sorang! haha.

|| NaFiRaa || said...

good luck!! buat yang terbaik k~

YOUsoF said...

Tengok dari kesugguhan dalam gambar, aku yakin kauorang dapat perform baik malam tu.. kan? ;D


Seronok la dapat peluang perform macam tu, respek kat kauorang!

nordiyana said...

clap , clap . haha

gudluck ! :)

SYAFIQAHSALEH said...

seronoknya kalau pandai main gitar gak :D

♛RaRa♛ said...

gudluck bro ^-^ cam best dapat main gitar,jari kecik sgt,so abg saya xmau ajo main-.-'kuciwa

Masih Ada Plan B, Mari baca!