Wednesday, December 7, 2011

Shila Amzah Eh Shima : Suara Gemersik , Tinggi Mendayu-dayang

Ehee. Maafkan Kiz atas TYPO ERRO(*typo lagi) yang memang disengajakan pada tajuk atas ni. Kenapa hari ni nak cakap pasal Shima? PASAL hari ni encik Winamp Laptopzas Izz ter'play' lagu Shima then tiba-tiba baru ku sedari bahawa nyanyian dia POWER GILER beb!

Memperkenalkan..SHIMAAAA-AA-A(*bunyi macam bergema-gama*)


By the way, korang kenal tak sape Shima ni? TAK kenal? Ni yang aku nak citer pasal sejarah dia ni walaupun dah tahu memang korang Kelab-Anti-Sejarah-Semalaysia. Okes pendek je Izz tulis kayh. Nama betul dia Ku Nazhatulshima Kamarazzaman dan disebabkan kepanjangan nama dia yang terlalu panjang*hah?*, it's better la to call her Shima. Takkan macam nak ajak dia makan nak kena cakap, "Nazhatulshima, jom kita g breakfast". Nanti tak pasal-pasal semput lak kan.

Wuhuuu....Guaz Roockzzzz*Sila buat suara serak-serak basah cket*

Zaman kegemilangan Shima yang bernobatkan ARTIS ROCK-UU tanah air bermula pada zaman 90-an dimana masa tu Izz baru je lahir setahun. Banyak lagu dia yang MELETOP-LETOP ibarat AKAK kau tengah goreng ikan lepas tu ada letupan-percikan api terkena kat tangan dia. Antara lagu-lagunya adalah lagu "Sepanjang Malam Keresahan" dan "Teringin" *saje nak list dua je sebab dua lagu ni je yang ada kat Winamp daku.Kih kih kih.


Kagum sangat dengan suara dia sebab suara dia boleh capai suatu tahap ketinggian yang sampai Jaclyn Victor akan tarik Mic dia ke ketinggian MAKSIMA(dah macam impak maksima plak) untuk nak bagi sampai nyanyi lagu dia. Ahah tak caye jom sama-sama search kat YOU TUBE kayh. TAPI jangan tersilap search AMY SEARCH pulak. Itu dah lain pulak jadinya.

C'mon JAC C'mon!!


Eh haa satu lagi, nada tinggi ROCKERS ni kalau korang dengar memang best sebab dia tak menjerit. Makin Tinggi makin halus beb. Faham kan maksud 'halus' tu? Bukan makhlus 'halus' tau. Kang ada yang silap paham pulak.

Ahah,apa lagi, JOM kita sama-sama layan LAGU MENGETOP Shima ni.

Lagu : Sepanjang Malam Keresahan
Focus kat part tengah-tengah time korus tu, pergh dia punya pergi..HUH!

P.S : Shila Amzah jangan mara ya, nanti Kiz review pasal awak pulak ya.
P.S : Sepanjang entri ni ditulis sepanjang tu lah daku duk layan lagu Shima

maaf, gambar mungkin agak lari daripada objektif entri *ada objektif eh kau?*

KIZ LOVE SHILA AMZAH!!

Oops lupa, Shima too..


Jari Menaip angsara,
iZz

 Hey hey..Minat Baju Ni?JOM kita ke KEDAIKIZ!

66 comments:

sarah mohamad said...

Shila pung best jugak. Masing2 ada keistimewaan masing2 HEHEHE

Cheqno said...

Shima pupular masa zaman remaja saya, meletup dia bukan macam goreng ikan tapi macam 'mercun papan'(mesti xtau mercun apa ni kan) he..he... Tq bg credit kat blog saya. singgah lg ye.

Diana said...

Shila Amzah kat dalam hot FM skarang ni.. hohoho

*diera* said...

hehehhe.. shimaa oh shima.. disebabkan dia tgh famous zaman kita kecik2 dulu, sorang dr sepupu sy mak dia nama kan nazatulshima amelia.. mak oii.. masa kecik berbelit lidah nak sebut!

KizZ said...

@Diera

Pergh giler arh...

Amoy said...

saya pown suke lagu teringin.. siap karoeke ala2 shima lagi.. haha.. zaman kanak-kanak baru dpt mulut nak bercakap.. haha

Kazen said...

depa2 nie mmg best dieorg punye lagu...ak lyn je lagu depa...huhu...entri typo ke nie :p

Entri Terkini | Wordless Wednesday 21 | Mana yang lebih kacak?

CekbOlat-bOlat said...

pasal sape sbenornye nih?
bolat pening @_@

aina mysarah said...

tak pernah kenal akak-II rawk ni.. lagilah dah berabad lamanya.. dengan entry ni, dapat jugak aina tau pasal kak nazhatulshima kamarazzaman..

*susah menaip, lagi sukar menyebut*

CintaZulaikha said...

suara shila mmg cedap gilerlah...tak tau apasal..tp mmg lain dr yg lain...

suka2

lyza said...

dua2 saya tak suka...saya minat cristiano ronaldo je..kehkeh..bleh gitu..hehe...

Raidenovich said...

lagu rock zaman tu memang sedap layan,try dengar malam2.syahdu baiii..

KinosKoko said...

suka shima....like berkali kali

Live_for_Christ said...

YEAHHHHHHHHH!!!!* suara rocker*

A-nonymous said...

shila amzah <3

farmys said...

suka lagu.. orang x suka..

Ct Aja said...

masing2 pun de suara mantap kan...best best...

dian said...

haiii,, salam kenal ia dari dian. ^^
o iya jangan lupa mampir ke blog dian iya di http://blog.umy.ac.id/rumahkiat/,
wuaaaah.. blog kamu bagus. good luck iya kawan.. ^__^

SALM BLOGER INDONESIA.

" Tukeran link juga bisa. "

Outbound Malang said...

berkunjung sob..salam blogger
salam kenal dan sukses selalu ..:)

Edy Fee said...

faizal tahir tak msuk kategori kew? ehhehe
hurmm tp byk2 tu..aku ase shila je cntik.hahahaa

Elie Lily said...

ramai peminat shila amzah nie! dia pun friendly..kan? :)

wan nurul hezrina said...

mmg suka gak lagi shima teringin.tapi tak bape suka jac.bingit telinga dengar sore dier..shiela plak...mmg suare dia unik pada akak ler..

Syafiqah Jamaludin said...

antara lagu shima yg saya tau, lagu teringin je la, sedap sora dia. hehehe

Dilla Ady said...

ai minat shila amzah jugakkkkk...suke dgr die nyanyi lagu sofea jane ngan rindu setengah mati...

Rihan said...

2-2 pn ske.. he3..

C-Ha Nasiha said...

suara shima mmg best ler..kalau karaoke msti karok lagu ni..tp bila bab chorus tu, mest x lepas..hahaha.. :p

NoRazUraShIma said...

btol...both of them got talent=)

aimaniman said...

akak x reti nak bandingkan semua penyanyi ada keistimewaan dan kekurangan amsing2 dan peminat setia yg korang cakap apa2 pun dia kata penyanyi dia gak yg terbest...

Ana Farhana said...

i love shila amzah too..hehhh :)

Ana Farhana said...

i love shila amzah too..hehhh :)

Ana benten said...

I LIKE SHILA AMZAH ! !suare dia memang best gilaa ! dalah comel. :)

OrsoNero said...

Shima!! nike ardilla....ella...sezaman la ni...pergh sora suma mantap ah~ (kalau korang layan lagu rock 90 an ar...hihi~)

wanda said...

shila n shima..hebatt sgt!:)

Joe_Hans said...

shima dulu best.. skg dah outdated..hahaha... GO shila!!

en JOe Pacak said...

apa pn tak lawan elfira loi...err...

▪imie fatima▪ said...

saya sukerrrr jaclyn victor.serius suke! and shima pulak dulu sekampung ngan saya kat Banting.. eheh.. tu jelah...

J.Syazwana said...

suka shima. suka shila. dua2 suara hebat !

agaknya orang nama S ni hebat2 kot.
macam syazwana.
kuekuekue.
:)

suka suka
hehehe

syazwan tahir said...

thanks sudi singgah kt enciksyazwanpunyablok.blogspot.com :)

terjah smbil follow belog awk yg ohsem nie :)

say to easy=) said...

shila and shima suara dua2 sedap jgk :)

Ieja said...

lagu syima teringin mmg best..like :)

aina mysarah said...

dah bace pasal google gravity?

sini..

http://missainamysarah.blogspot.com/2011/12/sharing-is-caring.html

Alieza Dayasari said...

shila amzah mmg ada suara yg baik sih.....
penah lawat BLOG QARL tak...
ada review shila amzah dia buat.. kalau youtube, ada recording live shila amzah...
BLOG UPDATED : VIEW IT...

kajaharuna said...

suka Shima!
suka Jaclyn!
suka Shila!

Aida Omar said...

shima ne mmg tabik spring suara dia nada tinggi..lagu2 dia pun boleh tahan sedap gak kalau dgr boleh bawak lentok..hehe. shila pun best gak cumey ^_^

Zack Hazze said...

wow...!!! rock betul entri ni...huarghhh!!!

Bui Junaidi said...

bui suka dgr lagu TERINGIN..

iMBobo said...

mantap suara die seyh!

♛ dja sukhri said...

tak kenal siapa dia. oke, mungkin saya ketinggalan. -.- pas tahu je, terus google. hehe..

aNtH Blog said...

suka shima..suaranya bagus..

kunjung balik

http://anthneic.blogspot.com/

Lia Irdelia said...

waaaaa..

nice entry..

suka laaa..

sangat rock! :)

Onitsuka_hana said...

suara shima tinggi n halus..tah la cmna nak cakap

izzahdegreat said...

patah seribu shila amzah mantop !!

bdk johor said...

wa memang suka dengar lagu shima-sepanjang malam keresahan ni. selalu keluar kat radio Best 104.

shahrazali said...

ni pasal shima ker shila ni???hahaha... ada yg ckp pasal shila,,ade ckp pasal shima....

KizZ said...

@shahrazali

Ahah...dua2 r..

Yan said...

thanx drop by kat blog saya.. sori lambat wat balasan huhu..

ermm pasal shima ni mmg kenal sesangat... pasal dia popular time kite dah sek. rendah pun.. ade sekali tu tak surela album mane satu.. kite penah beli kaset dia.. zaman tu kaset lgkan hehehe.. so duk ulang2 sampai naik hafal.. tp la ni tak hafal da.. sebab kaset tu dah kene buang hehehe

kat asben awal2 dulu dia konfius shima dgn ella.. ade juga g

Yan said...

ehh sambung blk.. lappy giler.. lum siap tulis dia dah send hehe..

ok.. dulu penah gak ade yg kata shima tiru suara ella.. klu dengar btul2 mmg ade iras.. tp sbnarnye masing2 ade identiti masing2..

aiko kato said...

shila amzah..soon to be a great singer..;)

tq jln2 ye sweet~

m!3yr4h_LolLy said...

shila hamzah lagu dia dari dulu sampai sekarang tetap sedap. dulu suka lagu yang teristimewa to.

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

choki suka lagu teringin tu . hee :)

MaMa CyDa said...

memang sore shima nih lain drpd yg lain .. unik!!! satu masa dulu, mama peminat dia jugak tau ^_^ eheheh

Inspirasicintaku &YayaSaraCollection said...

amboi memang kiz ni peminat setia diorang yerk... terbaik :)

Juliet_iRa~" said...

ehhee pernah minat shima gak..lagu dia best2 lagi2 suara dia tu..:)

suka gak shila..hihihi..;p

jac mmg power la bila tarik suara tu..kikiki

Jimmy Azimin Ali said...

eh, nie Shima yang nyanyi lagu teringin, setelah aku kau miliki 2 ke..xkn laa...nmpak muda lgi,,,lg cantek lak...hehehe

Afzainizam said...

banyak penyanyi yang bermula huruf S jadi jutawan ....

Salah satunya Shila

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
claim insurans motorsikal langgar kereta

SHIMA - THE BEST SINGER EVER BORN said...

tqvm for featuring shima here... i've dedicated a blog for her... for those who are shima's fans and also for new generation who want to know about shima kindly visit the blog... enjoy http://shima-the-best-singer.blogspot.com

Masih Ada Plan B, Mari baca!