Saturday, December 3, 2011

TERGEMPAR: TOP 3 GAMES YANG 'DIGEMARI' PARA WANITA.

PERHATIAN : SILA BACA 2 PERENGGAN PERTAMA BETUL-BETUL BEFORE KOMEN OK

Haa! Ingat Gurls tak minat main games ke? Siap ada 3 TOP GAMES tu. Oh sila jangan silap teka games-games cekadak-cekidik macam 'Angry Bird' , 'Fruit-Ninja' dan segala kemungkinan yang ada dalam benak kepala otak korang yang sekarang tengah duk tergaru-garu kepala sendiri sebab PELIK memikirkan benda ni. Eh, betul ke ramai ke pompuan yang main games selain games yang biasa-biasa kat telepon tu? Ah Tak percaya lah aku, MENIPU la Izz ni!

Tengok. Kan betul tu ada Gurl yang ske men game

WOOO..WOOO RILEKS GURLS

Sebenarnya kalau korang perasan kat TAJUK entri ni kat perkataan 'DIGEMARI' tu kan ada tanda  ( ' ) yang membawa maksud, "DIGEMARI lah sangat" ahaa. Atau lagi senang DIBENCI wanita lah ye adik-adik. Kenapa BENCI pulak, TAK baik lah korang ni, biarlah LELAKI, mereka ada HOBI diorang sendiri. Kalau pompuan suke BERSHOPPING kasut-handbag-wages(kasut jugak)-baju segala KENAPA lelaki tak leh nak ada HOBI sendiri? Hisy, OK lah tak nak cakap banyak pasal ni, masing-masing ada sendiri punya pendapat kan. Takpe, nanti kita bincang kat komen ya.

TOP 3 GAMES 'DIGEMARI' OLEH PARA WANITA

NO.3 : PES ( PRO EVOLUTION SOCCER )

Rembat jangan tak rembat. Yeeha!

Jatuh pada anak tangga ke-3 BELOG KIZ GARDEN adalah games bola yang paling diminati ramai para JEJAKA KACAK diluar sana iaitu "PRO EVOLUTION SOCCER(PES)". Game NI ada banyak version , dari tahun zaman TOK KADUK hinggalah ke zaman dimana ramai remaja-remaja dan dewasa pakai handphone Blackberry(BB) .Yang latest skang ni tak silap Kiz adalah PES 2012 lah. BEST jugak main game ni. So kenapa GAME ni 'DIGEMARI'?

Sebabnya adalah nak habiskan full games akan memakan masa at least 10minit which is TAK PUAS so MEREKA akan tukar kat option buat 15minit. SO dalam masa 15minit tu mereka selalunya akan tak perasan bunyi handphone Vibrate SEBAB mesej sampai mahupun ada gempa bumi tiba-tiba berlaku kat rumah dia. Dunia berubah secara TIBA-TIBA menjadi dunia sendiri. Then kalau dalam GAME tu dia kalah(tak terror,NOOB) maka dia akan REPEAT games tu ataupun cari TEAM CIKAI yang lebih senang untuk dikalahkan. Maka bertambahlah masa dari 15minit kepada setengah jam dan begitulah seterusnya. Dah macam belajar kitar ekosistem la pulak.

Game ni menjadi KEGEMARAN apabila Sang JEJAKA lupa nak balas mesej GF kesayangan dia.OH tak masa tu GAMES tu yang jadi GF kesayangan dia kot.Haha. Pastu kalau yang rajin REPLY pun akan REPLY sepatah dua patah je lepas tu sambung main games. Itulah dia GAME pada tangga Ketiga. PES! PES yang BEST.(Nasib baik CD game ni dah hilang, tak dapat aku nak install )



NO 2 :  COUNTER STRIKE

Haa ada berani masuk la.Aku tembak kau (padahal dah tembak).


Kalau games PES tu sang JEJAKA masih SEMPAT nak reply mesej eveen pendek-pendek. Korang sebagai wanita patut bersyukur SEBAB games COUNTER STRIKE ni lagi la susah diorang nak REPLY mesej korang. KENAPA? Sebabnya games ni memang tak boleh PAUSE walau sesaat pun. Kalau pause mungkin akan menyebabkan diri anda ditempat musuh yang celaka.Haaa.

Eh Izz lupa nak bagitau yang GAME ni adalah games tembak-tembak. Biasa main dalam bentuk multiplayer ATAU lawan dengan ROBOT. Yang lawan ngan robot tu ok lagi tak risau sangat. Yang Izz risau ni kalau lawan pakai Multiplayer which is kita lawan member-member kita sendiri. SAPE NAK KALAH KAN? SO, everyone must be FOCUS.FOCUS.FOCUS. Ahah, bila dah terlebih Focus kat GAME tu memang handphone dah kemana-mana lah jawabnya. Kau jerit kat bawah ada KFC pun tak layan punyer.KOMPEM ah. (*Ini cerita dari pengalaman sendiri, HAHAH! )



NO 1 : DOTA / WARCRAFT

 Haa kan dah cakap mesti takkan faham punye. Orang nameck je faham ni tahu.

MAka pemenang untuk TOP games pada pagi ini dimenangi oleh..GAME DOTA/WARCRAFT . GAmes ni memang giler AND KAW-KAW memang korang pompuan tak akan berpeluang LANSUNG nak tengok handphone korang ada mesej masuk. Nak tau KENAPA?

SEBABnya adalah games ni jenis STRATEGI GAMES. Lagi memerlukan 100% FOCUS.FOCUS dan FOCUS!. Haa..Izz pun tak tau sangat pasal games ni sebab tak reti nak main. TAPI berdasarkan pengalaman budak-budak rumah dan kawan-kawan sekeliling. Siapa yang main games ni memang akan susah nak REPLY mesej mahupun nak melayan pertanyaan kawan sendiri macam "Weh, mana MOTO ko aku tengok kat bawah takde?" ataupun "Weh kawan ko tunggu kat luar rumah tu..". Nanti diorang akan jawab macam "Alah biarlah MOTO aku hilang" atau "Alah biarlah dia tunggu kat luar rumah tu, pandai-pandailah dia hilangkan bosan". Hah tu dia mai.

Eh contoh aku bagi ni nampak macam over la pulak, ke tak ek?Eh biarlah.

Erm kenapa games ni dapat NO.1? Sebabnya adalah games ni ambil masa at least 2JAM untuk dihabiskan. Ulang lagi sekali : 2 JAM untuk dihabiskan. TAPI biasanya Kiz tengok member-member Kiz main dari pukul 1AM - 7AM jugaklah kadang-kadang. Rumah Sewa dah jadi macam Arcade sewa pulak bila diorang main game ni dengan jeritan-jeritan macam , "WEH,Backup weh backup!" , " ALAMAK aku mati!" , " FARM FARM!" , pastu dengan macam-macam singkatan-singkatan yang hanya ALIEN atau orang PLANET NAMECK je yang akan faham bahasa tu.HIHI

KESIMPULAN

Eceh ada kesimpulan pulak Izz ni. Hurm, Kesimpulannya, kepada wanita diluar sana, make sure mintak BF korang bagitau korang dulu kalau diorang nak main game. Lebih-lebih lagi kalau 3 GAMES NGETOP ni. TAPI, walaubagaimanapun(amboi) , PLEASE PLEASE PLEASE lah jangan gado-gado kalau setakat BF tak mesej korang sebab main GAME. MEREKA memahami KAMU so kamu juga perlu memahami MEREKA. Betul TAK?

Okeh sekian Liputan Dari PLanet Nameck..

Jari Menaip,
 IzZ



VISIT KEMEJAKACAK KALAU BERMINAT

79 comments:

Cik tikah said...

oh, yeke? pernah main counter strike je. hahaha..

saya_arief said...

game2 ngetop yang xpernah dimainkan oleh den.
hahahah.
;D

J.Syazwana said...

saya pon tak tahu Akram suke main game ape. haha !

tapi setakat ni kalau dia tengok bola dia tak pernah lagi tak reply msg. hehehe :D

miss oat said...

he3..jom kite "main" games 2..

aina mysarah said...

of course rajin bce entry-II kat sini..

isu hangat! muahaha! tapi betollah kan, rasenye, major gurls tak suke men game.. lagi-II bola ngan counter strike.. susah betol nak control! pernah jugak kacau adek main, dush! belom pape dah kene tembak..

tapi kan, kalau main game yg tumbuk-II tu, kiteorg suke kott.. tak kesah pon tekan button ape.. pernah jugak lawan ngan adik, tumbuk-II. sye menang! <3 sebab ape? sbb sye tekan je sume button tuh. siap boleh buat jurus amende ntah.. 'sendiri tekan, sendiri tak paham' sambil tuh, dapat lepaskan geram kat sesape pon..

*suke entry ni..

kakak said...

ish ish ish suke bebenor kome ye main game.. akak plak kalo main ps, game skate boarding yang akak suke.. skali da main, tak pandang kiri kanan dah. tu yg malas nak main tu.. skrg men gem simple2 je.. tumblewheely ke, madcaps ke. ha jangan nak gelak2 sangat la ek bace komen akak ni huh ;P

NiDiA FanTasiE said...

Dota memang best ..! hoho~

Nurul Amira Mohamad Salleh said...

haha betul2.. thu tha pe.. ;)

acheeqa farhana said...

pehh..sy tak penah main lagi game2 kat atas..

sy pndai main game yang sengal2 je..hehe..

tp syes, bila mghadap game, mak mertua lalu pon tak seda..dahsyatny penangan game..keh keh

Kotak Mancis said...

hahhahahaaa... sokong yang counter strike tu... aq penah rasa maen multiplayer dgn member... hahhahaaaa.. best kot... 4,5 jam ngadap lappy xsedar.... semua pakat fokus nak bunuh kawan... hahahhahaaa... paling tencen bila RAM lappy rendah... susah nak kawal... selalu sngat kena head shoot dgn member... hahahhahahaaa

Dynda said...

style!

sabar jelah dpt laki cmtu.... haha

laskar pelangi said...

Ngeeee..xminat ah nak main game2 ganas cam gitu.suka game yg ala-ala comel..contohnya cake mania..he3

nurul ain said...

wahh , semua betol . haha . memahami betol . lelaki kalau dah main game mmg lupa semua -___-

fiefi Duffea Arnassier said...

tak semua pmpuan suka main game 2, 4/10 kot.

♛RaRa♛ said...

hahak!betoi tuh.tapi xlah gian sangat nak main game^-^ haha.tapi kalau laki kbyakkan mmng toi main xingat dunia.mcm abg2 saya >,< hihi

Nabila Ekyl said...

tiga2 game aku suke maen (:

pelangi sepi said...

tak semua orang suka main game

anie said...

banyak oaang suka main game tapi banyak jugak yang tak suka

AinsHa=( said...

eyake ni? counter strike tu agak betoila..tpi rasanya game the sims paling femes bg perempuan le...asenya la

Alieza Dayasari said...

PES is my favourite game...
PSP mesti ada game ni.. dan PS3 pun mesti ada ....
bagi liza.. PES game yg tak borink..
COUNTER STRIKE plak...
best tu best.. lama2 ngadap.. mcm pening dibuatnya... 2-2 game yg best..
dan lagi satu THE SIMS ... cool...
coz saya suka main game... hahaha

EZAN IDMA said...

oke tiga2 tak penah main kahkah

Rtp Farra Arisha said...

seriously, i don't really like playing the games that you've mentioned above except the sims! hehe, that's the one and only game i love the most..

P/S: rtp stands for rj. tg. putri..

nurul syuhada azilan said...

hahah. betul betul. aku suka cara kau post blog kauuu. tahnks datang singgah blog aku ;) adiosss..dtg lagi yeeww

Zaza Hermosa said...

memang dah bese da kalau bab2 main dota dan tambahan mafia matrix ni.. memang payah nak reply mesej.. time mati bape saat je dapat blas.. tu pon sepatah je.. "ya" .. tu jelaa..

miszfazierra said...

tringat ex bf yang ketagih bebenor dengan game dota . sebab game kiteorang clash . haha . tak boleh blahh

GKA said...

GKA sokong sgt tang kesimpulan tu...syok main game, msg awek lupa da...hihi

Syimir said...

haha.nseb bek saya men PES jee..ahhaahah

Games Addict said...

Pompuan disini ske sgt ngn CS ~ Very addictive okeyh!
WE PES 2008 je penah main, yg latest x main lg.....

x sume pompuan "menggemari" game2 yang digemari lelaki krn saya antara yg "X gemor". LOL.

Nice post!

p!q4h b@guss said...

saya suka sangat main game CS! pheww terbaiikkk

KinosKoko said...

sume game pakwe aku suka main..hahaha..

nuhara said...

hehehhehe nice info hara dtg sini follow awak :)

♥♥ arabella ♥♥ said...

haha...siyesly suke entry nh..lagi2 bab dota tuu...mmg susa betul dorang nak reply msg...saba jela..

miSpYeja said...

hey miS mmg suka main game..counter tu slalu gk main,left 4 dead game terbaik paling best hahaha..kalau kereta miS suka main game need for speed hahha..terbaik lah!!

Kazen said...

setuju dgn statement last tu....huhu

Entri Terkini | Rambut panjang, pendek mana lebih kacak?

izzahdegreat said...

hah bile dgr dorang dok jerit2 bahase planet namek tu rase mcm, best sgt ke?? perlu ke?? hahaa...
hanye diorg je yg mengerti kihkih ;p

nawwa said...

takde pown game saye slalu main..haaha..im kakigame !..heee..tpi game yer...hahahha

KizZ said...

Hihi..ramai yang salah faham ni..

Aqilah Rosli said...

ni perli ke hape.
tak pernah pun hadap game game tu. hahahaha. :D

HAW said...

org pompuan skrg dah tak mcm dulu2 kan?.. dulu2 rumah bersih, kemas.. skrg mesti sepah sbb banyak main game.. kan?.. hehe!

cik ika said...

seyes 3 game ni lgsung ta minat..law NFS uh ok la lgi..

NorAqeelaAbWahab =) said...

HAHA :D setuju sangat dengan nombor 1. adik saya main sampai tak tidur sehari semata-mata nak menang -___-

KizZ said...

hm..sila baca betul-betul dulu ok

eRrA Far!zAh said...

sy skew main cs..hehe

BiNtUn HaLiL said...

saya memang pecinta games.

Encek Rizaira said...

Dota mmg terbaek...waktu cuti terbaek utk main dgn bdk umah. Pepagi bute dah bising dgn bhse planet nameck..nasib bek jiran2 tak dtg serbu...asik memekak je main dota. Kitorang pnye enset pon tak terbls msj...hahaha. seronok habes

Cik Syafiqah said...

setuju sanggat dengan Kiz.
disebabkan game, diorang tak kesah dgn apa yg jadi kat sekeliling diorang, yg diorang tahu, nak menang ja.
yg pasti, game counter strike best! hehe

Republic said...

gadis2 sekarang ganas2 ...keh3

Fatinsya said...

Sakit hati je kan bila bf main game , reply mesej pun pendek2 je ==' haha dah pernah kena .

Nas Adora said...

FIFA n Counter Strike is my favourite....

N said...

seriously, ada perempuan main DOTA? wow,i'm in love.ahahah

RoSe_violeTe said...

ahahahah!!! setuju !!! suka gila game Counter Strike tuuu !!!
*pernah jugak share kat blog sendri dulu* hehe

Cik Jannah said...

haha. membe saya terer ain counter strike ngan dota. pompuan tuh.

nur farahin binti sulaiman said...

hehehe..bgi farah klau bdk laki maen game, duk msg dgn gf pon bleh tggl.. layan game lgi penting.. wuuuaaaaarggg..

Akhsa Nant said...

paling mantap mah...counter strike je...hahaha...

i like it so much...:)

~Nana BamBam~ said...

jom battle lawan counter strike tengokkkk! wa the champion oo..hahahah:P

miss kecoh said...

haha.. miss kecoh suke ape men game..alah stakat counter strike,, ckp je game gta.. siap ade game wwe g tau? brutal x?haha... siap ade psp kaler pink lg..jgn main.. muke je baek..ahahahaa

Papa Mifz said...

papa mifz pernah main pro evolution soccer jer...

ryzna sha said...

best la semua entry2 awk . , btw . thanks singgah blog saya . header blog awk pun cantik . lagi cntik dari sy pye . hukhuk

Sarah Mohd Saleh said...

tiga2 game i x minat yunkkk

cik QT said...

huhu..game dota QT xmain lagi..sbb dah ad orang warning..xboleh main..hehetapi kalau CS QT main..ady gurl drjah 5 pon layan..best!!.. :)

Ichal said...

info :
ass, ada peluang bisnis kecilan, JOIN saja kita dpt komisi 10.000, kalau ada yg JOIN lagi melalui kita dapet 20.000, coba bayangkan kalau 10 orang yang JOIN, dapet berapa?? "200.000", terbukti untuk menghasilkan financial anda, klik disini untuk JOIN http://UangDownload.Com/join/19333.html
terima kasih atas perhatiannya

ratu zuleyqha said...

hahaha.. alamak !! "jangan gado-gado kalau setakat BF tak mesej korang sebab main GAME. MEREKA memahami KAMU so kamu juga perlu memahami MEREKA" terkena kt batang hidung sendiri lah plak :P

KizZ said...

@ratu

Eh yeke...hihi

~彩林~ said...

assalamualaikum n ohayo gozaimasu..
he3.. hello.. sy sorg pmpuan n sy tau sume2 game ni.. serious.. kwn2 lelaki mmg obses dgn game2 ni.. xsume pmpuan xtau langsung pasal game ok.. he3.. ~(^_^)~

Anonymous said...

ntah btul ke x...dri mne ambik ni?

KizZ said...

@Anon

Erm...entri ni ditulis bedasarkan pengalaman dan pendapat sendiri so xtau la betul atau tak ya..hihi..

satu lagi..digemari yang kiz maksudkan adalah dibenci sebenarnya..ahaa

anak abah said...

Girl : you tgh buat apa?
...
...
..after 10 mins.
Boy : main game.
Girl : oh,game apa? busy ke?
...
...
...
not replied until tomorrow.haha

Anyyss Shuhaimi said...

penah main cs,,yeah!!

Rizal Slaughterheart said...

Hahaha... DOTA tu kalau tak tau main ok je... tapi bila dah pandai... ketagih tak hingat punya... but lately dok ketagih main Battlefield & Call of duty... adik beradik counter strike le tu.

pakde karyo said...

Informasi yang bagus dan bermanfaat. Terima kasih telah berkunjung di : http://pakdekaryo.blogspot.com

Atiqaa A. said...

yeaah iqa sgt "sukeeeeeeeee" sgt dgn dota. iskiskk mcm nak buat page "sukegiler dota" hehe *over i =p

dion said...

ini superman made in mana ???

Pisyek said...

U main dota tak? tapi kat sini pisyek nak buat pembetulan.

Pemain DotA yang pro biasanya mengambil masa cuma dari 5- 15 minit sahaja untuk menamatkan permainan beliau. Tak caye? :P

Latest: Top 5 Iphone & Android Application Developers in Malaysia

dayang Citra said...

Games?mak akak yang suka main,akak tak sb akak jenis tak sabar bila main games dan tak suka kalah...

KizZ said...

@Pisyek:

What??pergh terror giler arh!

Farhan Yusof said...

aiyaa anda telah membongkarkan rahsia terulung ...hehehe nasib baik ada top 3 je

princess sha said...

tk suke sgt main game..heee..suke main angry bird and fruit ninja jew...hik3.. ;p

intan's world said...

hallo...good product...

imransyakir said...

Serius..... bende ni mmg jadi kat aku kot... aku DOta punya addicted.... pts pon ade sebab dota ngeeee...

Masih Ada Plan B, Mari baca!