Saturday, December 10, 2011

Mat Luthfi ATAU Madmie : 2 Cinematographic berbeza

Walaupun dengan bermoodkan DEMAM nampaknya Kiz masih ada kudrat nak update  belog. Cuma blogwalking je masih belum larat. Nanti da sihat Kiz blogwalking and balas kunjungan korang ya.


Takpe, gua coool beb..no hal larh.

Baru-baru ni Izz ada FACEWALKING(bajek istilah baru) kat facebook then tertarik nak tengok satu video mamat belajar overseas ni. Madmie nama singkatannya. Dia buat shortfilm macam video "Rokok Dan Kopiah- Mat Lutfi" tu. Tajuk shortfilm En. Madmie ni TOMATO. Oh tentu sekali bukan Tomatoman yang kita duk layan masa kecik-kecik dulu.


ShortFilm dia ni Izz rasa memang smart giler and seriusly banyak moral-moral yang diabadikan dalam tu*amboi ayat kau*. Then dia punya Cinematography memang terbaik, dah macam filem betul dah aku tengok. Pastu Izz baca video tu punya komen-komen, ada yang cakap mengalir air mataku, sebaklah, dan macam-macam emosi jiwa yang lahir. Termasuklah for a certain-certain guys yang short-minded atau typical thinking kata video tu gay. Dapat hempuk pun sedap ni.

Okey lah taknak cakap banyak JOM layan video Tomato-ma-tomato-ma-tomato-mati.

-Tomato by Madmie-


Okes dah puas nanges?Hihi..Kalau berminat ngan mamat nie, dia ada blog tau. Tapi blog photography lah. Smart-smart gambar dia tangkap. Kalau nak blogwalk sila tekan link ni.

Hmm..tengok video ni Izz dah boleh gambarkan betapa susah-payahnya diorang nak buat. Sedangkan Izz buat video Mandarin yang 5 Minit tu je pun dah ambil masa 1hari suntuk. Ini pulak yang gempak camgini.
Mat lutfi mesti dah takleh duk diam sebab dah ada pesaing. Hihi. 


SO mesej to Madmie : Keep On Ur Good Work. Korang punya hasil kerja ni boleh pergi jauh.


P.S :  Doakan saya baik demam ya kawan-kawan blogger sekalian.

Jari Menaip,
iZz

Kalau berminat sila kelik SINI

55 comments:

shahrazali said...

jom buat video !!!!!!!!!!! hahahaha..... tapi x mcm video madmie ni la... kan nmpk macam ***..

Joe_Hans said...

video dia style dowh....

farah haziqah said...

peminat setia video mathlutfi..best video dia..^_^

Afzainizam said...

perghhhh penghasilan video dan jalan cerita yang amat baikkk... bermain perasaan dan Cinematography yang sangat cantik jelass sekali...

semoga penghasilan karya ini lebih baik lebih best dan lagi best

satu pepatah mengatakan kasta tertinggi adalah kata MAAf ….

Afzainizam said...

kamu cepat sembuh.. kami doakan... amin

pepatah mengatakan
Sakit dan sihat tidak pernah bertemu..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
tip hilangkan getah pokok d. tahi burung pd kereta

Naldo and Shirl said...

We went to Malaysia two years ago and we miss it so much. Keep posting! =)

Awan Biru said...

Seronok, seronok tengok.

Semoga demam tu kebah cepat ya.

wak gelas said...

wak doa awak cepat sembuh jugakk... eeeE wak dh dateng niii nk komen komennnn..,,..,

CintaZulaikha said...

sob sob...line cam siyot...tak dapat nak tgk...

|| NaFiRaa || said...

best sangat video tuh.. mesej yang baik di sampaikan..

coklatberapi said...

jom buat video sama-sama..haha

Ezzattie said...

Semoga cepat sembuh.

Pasal video ni memang terbaikkkk! lepas ni makin banyaklah video yg boleh ditengok bila bosan. hehe

Miss Purple Ungu said...

mmg best la video ni...
teringin plak nak wat video :)

Lya said...

dah tgk TOMATO..nice video ><

MiszMaryaNe said...

get well soon k..=)

Mazni said...

Penah tengok video2 die ni.. memang best. Sme best je dengan Anwar Hadi. :D hihihi

Maicher said...

i think matluthfi buat video tu just for fun. or to ignite the awareness on certain things.

so maybe dia tak rasa tersaing or anything.

well, that's from my point of view.

:)


btw, i like this short film too. short, yet with a lot of values.

Nurnajwa KZ said...

Vid yg ohsemmmm :D Haha, tp kte tak suka tomato -.-

Blog ni share ehhh? So sweeettt :>

BLoG iKuT "DaN" said...

best vdeo nie :-)

marak said...

good post bro

marak said...

good post

Alieza Dayasari said...

Kizz awak ni buat video gak ea..
pakai software apa selalunya...
masa editor..
masa rakaman.. guna barapa kamera?

Alieza Dayasari said...

ternyata sempoi sih video dia.

Papa Mifz said...

menarik video nih...

nurul nadia nasir said...

semoga cepat sembuh ya kiz :)

faizal mohd said...

semoga cepat sembuh ye kiz. :D

Atma muthmainna said...

cepat sembuh ya ...??
salam kenal

abah khalisha said...

menarik..cepat sembuh lah ye

NisaAdnan said...

matluthfi tetap di hati. hee

blogtilldrop said...

nice!!! first time here... blog menarik terus folo u..thnks..keep on blogging ya.. [www. blog2shout.blogspot.com]

Miss Tembikai Bulat said...

madmie ni ke yang buat short film - tomato ni, patut la ramai gila org share dkt fb, mula2 xinterested pun nk tgk, tp best!

Miss Xyz said...

bru je hbis tgk vid ni.. HD kut video dia! cool~

Dynda said...

um2! bru je tgk vid ni smlm~ sdih! sobs.

diLot said...

vote for lutfi sbb die blajo kat OZ.. so videos die bring back memories.. wah syahdu..

TOMATO ni nak try tgk sat ni..

Snow White said...

fuh terrornye dia buad video!! sebak tapi tak nanges lagi haha *bangga* muahaha

khairul akmal bin azman said...

lutfi
jejaka idaman sesawang skrg

Yanyan said...

tgh tunggu video buffered. hehe
anyway, get well soon kiz :))

addin dyna said...

uih, best. madmie.

diLot said...

da tgk TOMATO.. creatif giler yg siap selit dakwah hasanah.. salute..

say to easy=) said...

sangat best video ni.get well soon yeah:)

izzahdegreat said...

serius smart video ni...byk pengajaran,,,plg best sbb dorg study kat korea...hahaa sambil berangan pegi sane...
p/s: semoge cepat sembuh..take care ;)

maisarah sarah said...

suka video matluthfi pasal lagu2 cinta tu.lupa la plak tajuknya.ehehe

Awin said...

get well soon ;)

GKA said...

jgn lupa mkn panadol k

Cik Diana said...

videO yg best!

Nur Aischa said...

wah kalah la matluthfi lps ni, dah ada pesaing :D

JaBa ToI_ToI said...

mat lutfi terbaek !! :)

wan nurul hezrina said...

get well soon...good ranking video tu=)

J.Syazwana said...

nak tengok video tuh tapi tak tertengok-tengok sebab tenet lembab. wuwuuuu :(

NaimJamaluddin said...

nak mendalamie madmie jap...
kenal matlutfi ja sblm ni...hehe

Intanberlian said...

Best gila video ni!!!

YOUsoF said...

Aku baru dua kali jumpa video ni tapi belum dapat feel lagi sebab tengok tanpa speaker.. Kena try tengok dengan speaker lepas ni. Memang mantaplah cinematography diaorang!! Serius bangga dan jeles haha.

Ida_Iara said...

oo..dia tu nama mat lutfi..selalu gak tgk video2 sempoi yg dia bikin.. tp tak penah amik tau plak nama dia ape.

ahmad muaz said...

nice blog... bnyk maklumat leh dtp kt siny...

♛RaRa♛ said...

wuu smart ae cinematography dia..sempoi kalau wat filem kat mlysia kalau giniii...saya peminat mat lutfii...video dia mmng terbaikk.^-^*yg pnting msj yg dia bawak..

Masih Ada Plan B, Mari baca!