Tuesday, December 13, 2011

Alahai Cik Techix..(Keluh Kesah Kak Esah)..

Assalamualaikum.

Bertemu lagi kita dalam segmen..


Hamboi hamboi hamboi. Sejak bila pulak Cik Techix kita ni ada segmen sendiri.Harus membikin cemburu dalam hati Encik Izz. Lepas ni mesti dia nak keluar dengan segmen sendiri jugak.Tak gitu?

Maka dalam segmen bak nama nya juga, Keluh Kesah Kak Esah, Cik Techix akan mengeluh dan mengeluarkan segala yang di keluhkan dan segala yang terpendam di sanubariku ini.

Ok untuk kali ini Chix nak cerita KENAPA HOI LAMA TAK UPDATE BELOG ASYIK EN IZZ JE?.Pehh kemain lagi dia senang lenang lenggang gemalai membiarkan hanya En Izz sahaja mengupdatekan diri beliau.Ada sebab ada sebab..Cik techix ni kadangkala di penuhi dengan alasan.Almaklumlah anak tunggal yang di besarkan ibu tunggal.En Izz i selalu bebel suruh update belog suruh blogwalking.Nanti i merengek-rengek ngadu itu ini terus dia kesian terus dia saja yang update belog.Padahal dia lagi student lagi banyak nak buat.Habis i memang manja *flip shawl*.

Haa kenapa, kenapa, kenapa tak update hoi?
  • Baru biasakan diri dengan dengan suasana kerja. -alasan di terima-
  • Balik kerja badan penat nampak katil terus lelap - alasan boleh pakai-
  • Duduk dengan  family maka habiskan banyak masa dengan familia - alasan ok lagi-
  • Hujung minggu ramai kawan kawen/ jiran kawen terpaksa pergi sebab takut nanti sendiri kawen tiada orang nak pergi. - alasan bagus-
  • Kena masak basuh kain kemas bilik sendiri - alasan owsem-
  • Cepat tension contohnya dah berkobar-kobar nak update belog lepastu sikat rambut eh ada rambut kusut lepastu dah badmood terus tido - alasan mengong-
  • Internet selalu server down - alasan alasan alasan-
See banyak kan alasan. Ada banyak lagi sebenarnya tapi tengok nak taip alasan pun dah tak mampu.Ok semua kena DOA CIK TECHIX AKAN BERSEMANGAT SENTIASA DEMI BELOG TERCINTA.

Sekian sahaja segmen KKKE jumpa lagi kita di lain masa.
Cik Techix bukan Kak Esah.

37 comments:

Nurfazilah Cipa said...

byknye alasan...hehehhe:)

Edy Fee said...

klau djh keje mmg letey....klau cuti leh la berblog kan

Miss Xyz said...

mnyk punya alasan? prgi brdiri luar klas.. haha XD

normazuin jamaludin said...

hehehe. . .biasa lah tuh. .kite pon selalu je kadang2 bertimbun2 alasan malas nak update belog. .btw. .caiyok2 demi belog!! (^_^)v

CintaZulaikha said...

hahhahha, gelak2 kut baca alasan tuh..

Snow White said...

hihi,amin ;)

Joe_Hans said...

terlampau banyak alasan nie...hohohoh

J.Syazwana said...

hehe hye techik. selamat berkenalan. selalu komen2 entry izz je. hihihi

beselah kerja lagi penat dari jadi student kan kan kan :P

izzahdegreat said...

ni dah update la ni...hehe, alasan diterime ;p

Pondok Usang said...

almaklum ler.. cuti sekolah kan.. hihi..

Rihan said...

alaa.. sme je kdg 2.. ble time cm 2,mmg xde update laa blog.. hi3..

KizZ said...

Hye semua..
salam berkenalan dariku walaupun dulu daku yg byk buat entry tpi dlu x de org msuk belog ini..haha..

ecewaah mari berkenalan ye dgn cik techix yg oh sgt kecil tpi kembang..

✿ pink velvet ✿ said...

"Cepat tension contohnya dah berkobar-kobar nak update belog lepastu sikat rambut eh ada rambut kusut lepastu dah badmood terus tido"

hahaha! alasan luar biasa sebenarnyer :P

Nur Prasetiyo (Zutonx Blog) said...

Kunjungan Pagi...Lam kenal...

|| NaFiRaa || said...

kekeke.. banyaknye alasan yang di senaraikan.. kekeke

iszieylyanziy said...

amboi alasan dia,,up lagi up lagi! haha

Nur Aischa said...

hahah menarik alasan2 nya.. :D takpa,kalau dah busy pun mmg tak boleh buat apa,betul2 free nanti update lah ya :)

Alieza Dayasari said...

senarai semak alasan tu sih.... hihihi.....

Juliet_iRa~" said...

hee..mmg kalo da keje msti letih kan..update pon kalo cuti la kot..;)

Obat Mandul said...

nice post... thx

KhaiRin said...

biasa la tu..anggap la sbg cabaran

TiraPengemis said...

kne pndai bahagi masa...huhu

LAici KAng Ais said...

alasan tak abes2. haha

diLot said...

hahah comel.. nak ae segmen keloh kesah gak pasni!

KinosKoko said...

alasan last tu yang slalu diterima x kira di mana anda berada..hehe

Majalah Masjid Kita said...

sukses tuk suasa barunya kalau begitu di dunia kerja :)

rozeeta rashid said...

kalau kerja mesti bz. tunggu weekend la update. tapi weekend nak jenjalan pulak. haha.

~Nana BamBam~ said...

alasan malas sama seperti ambo cik..hehe

Lee Reyn Kwon said...

ekeke ;) macam2 lah ;p
nway , nice entry dear ...

hit mine too!
www.orangesnowy-chan.blogspot.com

sue bee said...

ngeh.ngeh..teringat masa masih bebudak dulu2.suka bagi alasan mcm2..ha, karang ni tau dah cam na rasanya...gelak aku baca entri nih..

KizZ said...

HAHAHA banyak kan alasan cik techix ni..

maka marilah beroda cik techix akan rajin nak buat entry yg best2..

Rtp Farra Arisha said...

half of your excuses may be accepted, but the rest aren't..wkwkwkwk. keep on blogging even whatever happens..

Ct Aja said...

ok..alasan boleh diterima..hiihihi

♛RaRa♛ said...

cik techix semoga rajin berbelog...nanti berambah-tambah rajin saya kemari hihihi ^-^

jual kaos said...

nice

wan nurul hezrina said...

takper dahulukan yang penting dulu=)

Afzainizam said...

alahhaiiii kadang kesibukan dan masa memang tak boleh menyempatkan diri meng update... soo alasan tersebut di terima

Maaf lama tak singgah sini sebab saya cuti panjang
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
tip pilih sport rim

Masih Ada Plan B, Mari baca!