Friday, November 11, 2011

Kawan ajak teman?Ikut atau Elakkan?

Pernah tak korang terlibat dalam situasi ni?Kawan korang ajak korang teman dia jumpa dengan kawan dia,ataupun girlfren dia,ataupun Cikgu dia,sedara dia ke apa ke.Haa,pernah tak?

Kalau pernah.Sila jawab,korang ikut pergi teman ataupun cuba elak??

OK Kiz pernah terlibat dalam situasi ni dan Kiz pergi temankan dia.

So apa yang terjadi?

Huuh!Memang sangat boring,bosan dan segalanya perkataan yang boleh membawa maksud bosan.Mengantuk pun ada.Kenapa?

Yelah,member ajak kita teman dia then bila dah sampai kat tempat nak jumpa tu  (contohnya kedai makan),haa masa tu kita akan tau camne rasanya jadi tunggul kayu.Tau tunggul kayu?Maknanya kita ibarat takde kat tempat tu.Diorang akan berbual dan berbual hampir dekat 1 jam pastu ko akan start rasa meluat sebab member kita tu memang tak layan kita.Patutnya at least pandai-pandai la dia control situasi tu,buat kita jadi boleh bercakap.Huu camne ek nak cakap kat korang,contohnya dia patutnya buat-buat la tanya kita apa-apa.

boring beb jadik tunggul kayu

Time Kiz hari tu lagi la,diorang duk cakap pasal practikal,pasal engineering dengan lecturer dia.Apa yang Kiz nak menyampuk?Kalau cakap pasal blog ke bolehlah jugak Kiz nak menyampuk kan.Huhu.Tensen-tensen.Lepas pada kejadian tu memang tak lah Kiz nak teman lagi sape-sape ajak teman jumpa member yang kita tak kenal kan.Memang tak ah kan*emo sekejap*.

SO?

So,pendapat Kiz,kalau ada member korang ajak korang teman dia g jumpa member dia which yang korang tak kenal,u better avoid la dari teman dia.Tapi kalau korang tau yang member korang tu pandai buat korang bleh sama-sama berkomunikasi dalam perbualan diorang,Kiz rasa its okay kalau korang nak g teman dia.Kot lah.

Tapi kalau korang berdua,pun ok jugak kalau nak g teman dia,at least korang bleh berbual dengan member korang yang sama-sama jadik tunggul kayu tuh..hihi..

Hmm,kalau korang?Ikut atau elakkan?


promote cket,kemejakacak.blogspot.com..pakaian lelaki,semuanya disini

3 comments:

onie said...

onie ada gak teman,tapi onie takkan penah jadi tunggul kayu,onie mesti mencelah,oh yeah :D

EZAN IDMA said...

elakkan. taknk jadi mak tggul

KizZ said...

Yaah!elakkan jadi tunggul kayu..

Masih Ada Plan B, Mari baca!