Wednesday, November 9, 2011

English Siries.Apa kata anda?

  OK.Hari ni nak cakap pasal English Siries/Drama.

Yup.English Siries memang banyak menimbun-nimbun yang ada.Tapi.Ahah ada tapi tu..K sambung balik,tapi dalam banyak-banyak english siries yang gempak-gempak tu mesti ada beberapa yang korang minat kan?So hari ni meh kita ramai-ramai listkan english siries mana yang kita minat okayh.

Jap,sebelum tu Kiz nak citer kenapa Kiz minat layan english siries.Yang pertama sebab Jalan Cerita dia.Jalan cerita siries omputeh ni lain beb.Lain dari melayu,lain dari indon,korea,filipina,mahupun argentina(eh argentina pun ada?).Memanglah sebab diorang semua cakap dalam bahasa inggeris betul tak?Hihi,gurau ok.Sila jangan rasa macam terkena(kalau korang terkena lah kan).Em jalan cerita diorang biasanya kita tak dapat aspect tau apa yang akan berlaku time episod seterusnya.Camne nak cakap ek,kira macam suspen la jalan citer dia.Kira kalau macam contoh kita dah tengok Episode 1(amboi sampai episod pun tulis kot omputeh tu) , 99% kita nak tengok episod 2 dan ke seterusnyapun.

Kalau citer melayu or indon ke adalah dalam 50% rasa tertunggu-tunggu tu.Kira macam confuse la aku ni tertunggu ke tak episod seterusnya(drama melayu).Lepas tu lakonan diorang,even diorang punya pelakon tambahan pun berlakon dah macam pelakon utama dah Kiz nengok(bahasa orang johor).Tu baru pelakon tambahan,pelakon utama diorang??Ahah lu pikirla sendiri..Dahla hensem-hensem and cantik-cantik uh.

Ok ok sekarang lets back to the point.

Antara English Siries yang Kiz minat adalah The Vampire Diaries,Prison Break,Gossip Gurl,Kyle XY,bla bla bla bla bla(kira banyak gile la ni kan).

The Vampire Diaries.

Haa apa yang best sangat pasal Vampire Diaries.Heh,konsep dia biasa,ala-ala Twilight gitu,tapi kalau korang rasa Twilight tu best and korang bagi ranking twilight tu no 1 out of 10 kan,Kiz bagi rangking range dia Twilight no.8 , vampire diaries no.1.Haa nampak tak beza jarak tu,tapi ni pendapat Kiz jela,camne pun Kiz memang tetap tertunggu-tunggu jugak sambung twilight ni.Siries ni simple je,pasal Vampire,Warewolf and Human.Tapi yang menariknya nanti yang si human ni dah jatuh cinta kat vampire ni.Pastu t ada vampire-vampire lain yang nak menganggu hidup diorang tak sudah-sudah.Pastu vampire yang suka duk buat kacau tu pulak takut kat ada vampire yang lagi power pada dia.Panjang beb kalau nak citer dari A-Z.Daripada korang baca ni mesti akan rasa ek eleh camtu jeke,tak best pun.Kan??Takpe,t korang g sign-up kat Syok.net then try download satu dulu.Kompem tertarik!(eh ni bukan marah tau,terlebih semangat).Ok macam dah panjang sangat ni Kiz tulis.OK NEXTTTTT!!


Gossip Girl.
       Hmm apa ya nak citer pasal Gossip Gurl nie.K Citer ni biasanya pompuan la yang minat giler-giler punya.Tengok tajuk pun dah terpampang "GIRL" tu haa kompem la ramai perempuan suke an.Tapi kadang-kadang apa yang kita persepsikan tak selalunya betul coz Si Chix(Kiz) dah berjaya pengaruhkan Gua(amboi bukan main gua-gua) untuk minat tengok citer ni.Huuu.Citer ni pasal kat satu sekolah orang kaya ni,apa-apa je isu baru yang keluar akan ada la sorang minah blogger(blogger??) ni akan buat entri kat blog Gossip Girl ni.So satu sekolah akan tau pasal sesiapa yang terlibat dalam isu tu.Gossip.Oh perempuan dah gossip memang tak dapat dipisahkan sesama sekali.So nak tau camne dari 'Gossip' ni boleh dijadikan siries hingga sekarang dah sampai season 4 tak silap Kiz?Sama jugak macam tadi,sila lah Sign-Up Syok.org dan donwload se download-downloadnya okayh..

Prison Break.
        Last skali yang Kiz nak citer adalah Prison Break.Siries ni dah lama dah.Kiz pun memang dah lama dah layan citer ni.Memang terbaik giler jalan citer.Orang lelaki mesti suka punya citer ni.Kalau tak suke tu maknya ahaa lu pikirla sendiri.Hihi.Gurau ok.Al-kisahnya abang mamat yang bertatu kat atas ni kena masuk jail tinggal tunggu hukuman gantung sebab kena fitnah membunuh seorang president.So si Adik dia ni yang super duper cerdik pandai ni plan la nak selamatkan Abang dia yang tersayang ni.Korang nampak tak tatu kat badan mamat kat atas ni?Ahah itu sebenarnya pelan blueprint penjara yang abang dia masuk.Dia dah ada plan dari A-Z camne nak selamatkan abang dia.First plan dia,dia saja rompak bank supaya dapat masuk penjara dan bermula lah plan sebenar dia nak selamatkan abang dia tuh.Yang bestnya pasal citer ni nanti akan sentiasa ada masalah dalam plan yang mamat ni buat so mamat ni terpaksa perah otak dia yang bergeliga tu camne nak solvekan masalah yang ada.Memang terbaik beb citer ni.


SO, korang pulak?Jom la sharing is caring.
P/S : Citer-citer ni korang boleh download kat syok.net , macam-macam benda boleh donlod kat situ,nanti Kiz ajar camne ok.

10 comments:

Anisa Hang Tuah said...

suke glee...

ArELeEz said...

csi series.. t'baik..! ;)

ahmad endo said...

aku suka charlie angles yang baru ni....oh man lupa..cita tu knak cancel sebab tak dapat sambutan...hahaha

littledolphin said...

saya suka criminal minds,NCIS,leverage,how i met your mother,melissa and joey,and new girl! hehehe

EZAN IDMA said...

sbb english best

KizZ said...

littledolphin:
Ahah!laverage..lupa plak Kiz nak listkan tadi..

onie said...

omputeh punya cerita ni lain sikit...memang gempak la cerita dia...pastu cerita omputeh pon tak merepek nohhh..paling suka johnny english,sekian~ :P

fiQ'Ra said...

vampire diaries?? kat chanel mana eh?

KizZ said...

fiQ'Ra :
Emm,kitorang bese donlod je siries2 ni kat syok.org

onie :
Hihi...johny english memang terbaik owh!!!

KizZ said...

Anisa:
Hee..lupa nak tambah Glee..terbaik gak tue...Si Chix Kiz memang suke nengok Glee

Masih Ada Plan B, Mari baca!