Friday, January 27, 2012

Review Ur Blog : Review #003 , Blog Siapa Warna Oren??

DISCLAIMER : Rating yang akan diberikan oleh Kiz adalah melalui pendapat sendiri dan Kiz menggunakan website Random.org untuk pemilihan blog untuk direview.


Ahah seperti yang digembar-gemburkan dalam tajuk entri ni, Belog Siapa warna oren? Belog siapakah yang akan Kiz review hari ni? Eceh Kiz ni macam suspen sangat je kan. Hihi, so blog yang Kiz akan review hari ni dalam segmen Review Ur Blog adalah belog yang dimiliki oleh sorang gegurl yang berasal dari Tampin, Negeri Sembilan (info curik dari blog beliau)..*Drum Roll sekejap..* "Nurul Atika Moktar!!" dengan link blognya, http://atikamoktar.blogspot.com/


Adakah Cik Atika ni kembar sebab ada 2 gambar dia dalam header ni? Oh tidak sama sekali. Beliau tidak mempunyai kembar ye adik-adik.


Yang First dari belah kiri, memperkenalkan Cik Atika Moktar.*Bajek macam ramai orang je ada dalam gambar ni Kiz ni* Persoalannya, mengapa ada Price Tag kat beg kuning yang Cik Atika pegang tu? Eh adakah itu beg ataupun bakul? Hihi gurau ye gurau.


Cuba korang sebut satu warna yang ada kat setiap perkataan dalam gambar ni dalam masa 2 minit. Sebut warna tau bukan baca perkataan tu. Mesti susah kan? Hihi ni adalah salah satu entri daripada belog Cik Atika yang paling Kiz suke. Pasal ilusi optik. Nah korang boleh baca entri tu kat SINI. Banyak lagi ilusi optik lain ada tau.


Okeh macam biasa, rating daripada Kiz based on Design, Content dan Cara Penulisan belog.

1. Design Blog
Humm..Susah cket nak cakap pasal design Blog ni. Bagi Kiz lah ye, ok design blog Cik Atikah ni. Sedap mata memandang, nampak rileks je sebab blognya tak berserabut sangat. Cuma Kiz mungkin rasa cam kureng cket kat bahagian header tu. Lagi cantik kalau Cik Atika buat satu gambar je kot rather than 2 gambar. Pastu tajuk yang kat header tu warna dia susah cket kot nak baca sebab warna warni. Part-part yang lain Kiz rasa dah perfect dah. So untuk blog design Kiz bagi rating 3/5.


2. Content
Very nice content. Macam-macam ada dalam blog Cik Atika ni. Ada cakap pasal diri sendiri, ada promote-promote barang *hee bila nak promote Kedai Kiz ni*. Pastu ada buat benda-benda yang menarik contohnya yang ilusi optik tu. So overall menarik jugak content blog Cik Atika ni. Kiz bagi rating 4/5 okes.


3. Penulisan
Jap eh bagi Kiz 10 Minit. Hmmmm.. Hmmmm.. Okes siap baca  4-5 Entri! Kiz rasa kiz suke gaya penulisan blog Cik Atikah ni, penulisan dia nampak sempoi, plus ringan untuk dibaca, pastu ada macam kelakar-kelakar cket, banyak bagi soalan kat readers so kira macam kalau dalam kelas tu orang panggil '2 ways communication??(tak pasti)' kot?? Huu so untuk penulisan Kiz bagi rating 3/5 .



Okes Iklan Sikit ye adik-adik, siapa dah baca mesti join tau
 
Kedai Kiz ada buat satu Contest mencipta Tagline untuk Kedai Kiz sebab
Kedai Kiz masih belum ada lagi tagline yang sesuai. Jangan risau tentang hadiah
sebab Kiz dah sediakan hadiah yang giler-giler punya gempak untuk korang.
Tak caye? Ahaa sila tekan Link ni ATAU kelik kat Poster contest kat atas ni.
 



28 comments:

eva said...

wah! nanti nak terjah blog si cantek tu.. hehe..

boleh tahan jgak contest tu.. teringin nak join sbb hadiah mmg best! ;)

Gadis Gingsul said...

cam mana nak join ne,,,kizZ

eLLa n aLia said...

ilusi optik tu best.. hehe, blog macam ella ni bleh terima tak?

Azlan Hasan said...

wahh...comel btul attika tu..hehehe..nanti aku terjah..hehehe

pasal tagline tu nanti aku join..nak kena study gak skit2 pasal kedai kiz sebelum buat tag line..takut nanti tak kena plak..hehehe

Regards,
-Strider-

kim heeruul said...

gua dh terjah blog dia.. oren siot.. hihi.
bloh hitam+purple bila plak.. kah kah kah..

Semut Senyum said...

cik semut pun dh usha blog dia.. memg.. hehehe,sambil mengaktifkan otak cik semut dgn entri beliau.. =)

Mie Hishamuddin said...

blog purple? ^_^

ZORA said...

blog kaler hitam tak nak review ke??hehehe

Hanif said...

Review yang mantap...best ..

Juliet_iRa~" said...

promot la ni ea..

akan dipertimbangakn..;p

Original CikTeddy said...

wah..thumbs up!

Alieza Dayasari said...

nak juga join kontest tu. tp masa sgt pack.
tak dan nk pk...

Kazen said...

bestnye tpilih review blog nie...cam kenal je die nie...haha

Recently Posted | Quote of The Day #1 | Short Time

محمد شهريل القنيطري said...

mcm best..

fakhri khairi said...

wahhh.. ade review blog lah! nak mintak review blog aku boleh? please *mata bulat*

capt. keon alhan said...

pnt wat test ilusi optik tu.....

Teenager Housemaid said...

whoa.nak terjah la nnt blog ni..:D

semutsengal said...

untunglah ada orang review, untung untung.


HAHAHAHAHHAHAH

laskar pelangi said...

nak terjah blog tu nanti;)
sihat keee? lama tak merempat ke sini. Hihi


^__^

Shah Rizar said...

ilusi tu memedihkna urat saraf otak ku.. ngeeee

Anis Adila Aris said...

waaa...nak jugak kena riview..hehe

J.Syazwana said...

wah detailnye komen review.
hehehehe
gud one ! :D

aniswany said...

cer review belog anis plak =D

aniswany said...

cer review belog anis plak =D

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

wow rajinnya korang review blog :D

blog zuan xnk review? hehe

محمد شهريل القنيطري said...

ala..tpi hadiah dia bnyak perempuan pnya lah..hehe

EruzuLiyana said...

belog saya warna oren, sebab saya suka oren, oren itu menawan. auwww~haha

Afzainizam said...

alamakkkk oiiiii blog aku warna biru... tak derrr oren lerrr....


۞۞۞۞Salam Maulidur Rasul۞۞۞۞
diy pemasangan carpet dan insulflex lantai kereta

Masih Ada Plan B, Mari baca!