Saturday, January 21, 2012

Review Ur Blog : Review #002 , Siapa sukee sticker??

DISCLAIMER : Rating yang akan diberikan oleh Kiz adalah melalui pendapat sendiri dan Kiz menggunakan website Random.org untuk pemilihan blog untuk direview.


Salam..

First of all Kiz mintak maaf sesangat sebab hari Rabu baru-baru ni Kiz tak sempat nak buat review blog seperti yang dijanjikan. Camnepun, janji tetap janji, janji mesti ditunaikan ye tak? So untuk minggu depan ni Kiz akan buat 3 Blog Review. Ok? Deal? Orait..Jom kita review Blog..


So..Diumumkan Blog yang kedua yang akan direview minggu ini..Drrrrrrrr (bunyi drum)

Belog " Pelekatku (bukan main-main punya) "


Selepas 87 hari 88 malam dan 2 minit kajian yang Kiz buat untuk blog ni, apa yang boleh Kiz bagitau kat korang pasal blog ni adalah blog ni memang BESH dan SMART. Seriusly.

Tak caye? Ahaa kalau tak percaya tu sila-silalah rajinkan jari jemari anda untuk kelik LINK ni pastu lihatlah sendiri betul ke tak Kiz cakap ok. Hee, so apa yang best sangatnya blog Pelekatku ni? Dari pemerhatian Kiz, first time je bukak blog dia terus hati Kiz berkata-kata, "Eh smart seyh blog ni, mesti owner dia terror bab-bab design". Kenapa?(bape banyak kenapa daa..). Sebab Kiz tengok design-design pelekat dia punya lah pergh memang teringin jek rasa nak  angkat satu.


Eh lupa pulak nak cakap blog Pelekatku ni pasal apa. Ok blog Pelekatku ni sebenarnya adalah sebuah Blogshop yang menjual pelbagai jenis Sticker yang semuanya cambesh & cute-cute belaka. Kiz sempat jugak curik beberapa gambar dari Blog ni macam ala-ala paparazi gitu kan. JOM kita tengok antara design-design sticker dia yang AWESOME gitu.

Ni design-design sticker Mario dan kartun-kartun lain yang cute-miyut.


Ahaa yang ni namanya BOOM! Sticker. Maybe sebab sticker-sticker ni nampak macam 
Bom meletop kot??


Ahaa yang ini adalah salah satu tempahan sticker dari customer Owner Blog ni,
Yusof namanya yah. Lupa nak introduce kat korang tadi.


Yang ni pun BOOM sticker jugak. Gempak ann?
Yang ni tak silap Kiz nama dia "I love Sugarglider" kot. So sesape yang suke bela
sugarglider yang comel-lote tu boleh ler order sticker ni. Tampak kat sangkar dia ke kan. Takpun
tampal je kat badan sugarglider tu. Eh nanti rimas pulak sugarglider tu. Eh apa aku mengarut ni?

Now meh kita tengok komen Kiz dari segi Design, Penulisan & Content.


1. Design Blog.
Ok Kiz suka sangat ngan design blog ni sebab design dia nampak simple tapi dalam masa yang sama still nampak smart. Owner blog ni tak guna banyak warna untuk blog dia which is perkara yang Kiz paling suka dalam design sesebuah blog walaupun Blog Kiz Garden ni memang bercampur-campur warna macam keling.So untuk design blog, Kiz bagi rating 4/5.

 
2. Blog Content
Blog content untuk blog StickerKu ni Kiz rasa ok lah kot untuk blogspot. Tak perlu nak cakap banyak-banyak sangat, yang penting orang nampak apa yang dia nak jual kan. Bahasa yang dia guna pun tak kasar. Untuk Blog Content Kiz bagi rating 4/5.

3. Penulisan
Untuk bab-bab penulisan ni Kiz tak boleh nak bagi banyak komen sangat memandangkan blog ni tak banyak menulis disebabkan blog StickerKu adalah Blogshop. Tapi dari pemerhatian Kiz cara penulisan Mamat Yusoff ni besh la. So Kiz bagi rating 4/5 jugak.


Hah apa duk tercegat lagi tu? Jom kita ramai-ramai meriahkan Blog Stickerku ni. Jom ramai-ramai beli sticker pastu tampal kat belakang badan member. Kompem lepas tu korang boleh dapat maki hamun percuma. Hihi.





Okes Iklan Sikit ye adik-adik, eceeh macam beso sangat jek Kiz ni.

Kedai Kiz ada buat satu Contest mencipta Tagline untuk Kedai Kiz sebab
Kedai Kiz masih belum ada lagi tagline yang sesuai. Jangan risau tentang hadiah
sebab Kiz dah sediakan hadiah yang giler-giler punya gempak untuk korang.
Tak caye? Ahaa sila tekan Link ni ATAU kelik kat Poster contest kat atas ni.


6 comments:

rozeeta rashid said...

menarik! sempoi2 sticker dia.

Original CikTeddy said...

oh blog yousof ni..cik penah msuk.mmg best!official blog die pon besh =)

fieha said...

menarik la blog ni..x pnh jumpe pon sebelum ni..nak g terjah blog pelekatku ni la.. :)

YOUsoF said...

Tak ada ayat lain yang aku rasa lebih sesuai untuk aku taip kat sini selain "terima kasih kauorang.. Serius terharu blogshop aku yang simple tu dapat review sebaik ni. haha. *tersengih gumbira."

Orked said...

rajinnya si kecix ni view blog orang ye

Afzainizam said...

uihhhh kalau dapat kat aku habis satu bumper kereta aku pelekat sticker ni semua...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
Diy neon Ledd Strip pada kereta

Masih Ada Plan B, Mari baca!