Sunday, January 1, 2012

Tuisyen Blog Kiz : Akhirnya, cara nak mute lagu dari blog



Pernahkah disaat anda blogwalking sambil dengar lagu kat headphone dan TETIBA blog yang korang blogwalking tu pun ada lagu yang autoplay lalu menyebabkan kepala otak korang serabut??
pernah!!!(suara budak-budak kecik)



ATAU 


Pernahkah anda blogwalking dan anda bukak banyak-banyak tab blog dan secara tiba anda dengar macam-macam lagu yang berlainan diplay secara serantak lalu anda terus rasa nak bunuh diri??
Errr...(suara budak-budak kecik makin perlahan)


JANGAN RISAU!!!

KIZ ada penyelesaiannya..


Memperkenalkan "FLASHBLOCK", sebuah Add-On daripada Mozilla Firefox dimana Add-On ni akan membantu STOP semua lagu-lagu dan video yang ada dalam mozilla selagi ia dalam bentuk Flash. Cuma yang tak beshnya nanti macam tak lawa cket la korang tengok korang sendiri punya nuffnang (nanti kiz tunjuk).

OKE INI STEP-BY-STEP NAK BLOCK LAGU.

STEP 1 :  Sila tekan link ni https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/flashblock/

STEP 2:  Kelik Download

Camne boleh Click dalam english, Sini dalam melayu?Oh campur aduk betul!


STEP 3: Kelik Download yang ni pulak

 Okes kali ni dah betul

STEP 4: Restart Mozilla Firefox korang

STEP 5: Nanti dia tanya nak accept tak? Korang tekan je accept okes

STEP 6: Tadaaaa!! Problem Solved Rite..Cuma yang tak bestnya part nuffnang ni la..T kalau ada pembaharuan Kiz bitau kayh..Pastu bler korang nak play video kat youtube korang kena tekan play.Agak leceh la,tapi benda ni boleh on/off kat MOZILLA>TOOLS>ADDON okes

 Tengok apa dah jadi kat nuffnang??Penemuan baru penemuan baru..


P/S : Tips kali ni special tau untuk sesape yang rajin blogwalking macam saye (eh perasan!)

Tutorial Sponsored BY :

9 comments:

Nin ja said...

owh...
haha~~..

okey juga ...


NINJA

aReLaN said...

hahahah...thanks tp utk pengguna chrome tkde ke ek???seyes tensen ble bkk yg ade lagu ditambah lak lagu yg tak seswai ngan jiwa ni.buka blog org tetiba lagu rock yg hardcore,tak pon jiwang meleleh2.uish...tensen

hawiz said...

hahaa...bgs tol..berguna

Bitt (double IS) said...

adehhh akhirnya...sangat berguna ok tips u nehh...tapi jup kasi settle dulu bw dah bukak banyak tabb nehh kang kena restrat parah pulak nak clik satu2 balik...akekkekeke thank you kiz!

happy new year to u too ;)

Original CikTeddy said...

cik chroome lover..xde ke?huhu

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

tima kaseh ye . hehe . untuk tuto tu ye :)

J.Syazwana said...

bagus sebab memang agak tak gemar blog yang ada lagu ni. lagi2 yang tak boleh nak pause. hhuhu

agak masalah said...

eh kenapa kat blog kiz autoplay lagu kalau berpacaran ni? hoho

Afzainizam said...

oohhhh bagusnyerrr... kadang tu banyak tak perasan tercari cari kat mana dan macam mana nak tutup lagu tu

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
tip kereta semasa banjir

Masih Ada Plan B, Mari baca!