Friday, December 11, 2009

BACA INI PUISI : Kau Aku

Sebuah puisi ringkas walaubagaimanapun membawa seribu satu erti,seratus peratus asli,antara dua jiwa yang sejati..
Hayatilah..
____________________________________________________________________
Kau Aku
Tiada prasangka..


Kau dan Aku,Kita tiada prasangka..


Apatah lagi tuduhan membabi buta..


Walaupun Jauh tiada di depan mata..


Hakikatnya..


Jiwa kita letaknya sama.
.


____________________________________________________________________
Yeeha!!Salam kembali selepas lama tak berjumpa..Kali ni Kiz datang dengan membawa sebuah puisi untuk diprabacakan(ada ke perkataan ni??) untuk semua..Untuk pengetahuan semua,puisi ni direka dan diilhamkan oleh Cik Chix kita dengan nada yang agak rileks dan ringkas.Um,dan padat.hehe

Kiz suka puisi yang bertajuk "Kau Aku" ni disebabkan oleh isinya yang tak terlalu mendalam dan ringkas.So,senang untuk difahami oleh semua peringkat usia daripada golongan muda , under age mahupun golongan veteren.
Haa..PENDAPAT ANDA PULA BAGAIMANA?

Seikhlas Hati,


11 comments:

penaberkala said...

simple mimple
tp konpem penuh makna
nice try!

Rye's Artisan said...

Puisi yang tidak panjang, padat
juga kenyataan yang sepertinya terlihat hubungan jauh,
tapi menjadi utuh kerna keyakinan..
bagus karyanya...

KizZ said...

To Penaberkala:

Thankz...nie cubaan pertama Kiz..

To Rye's Artisan :
Waah..tepat sekali..
suka baca karya kamu..

Putra Al-Maliki said...

puisi nie direct meaning n ringkas =)

psst: Hi! Salam ziarah. Jom xchange link & sila komen entri blog saya di http://putraalmaliki.via.my/ . TQ.

iza was here said...

~jiwa kita letaknya sama

sweet okay (^_^)

KizZ said...

To Putra:
Aah..Seperti yang dikatakan mudah difahami semua peringkat umur..hehe..

To Iza :
Thankz!!!

cikTi said...

sempoi je puisi tuh,.,
tp mksud die agk serius jgk.,
pokoknya,,sntiasa pcaya stu sma laen wlwpon xde kt dpn mate,.

hans said...

adess
puisi wat aku ngantuk masa sekolah2 dlu
haha

KizZ said...

To Cik Ti :
Haah!!betul...itu mesti!!

To Hans :
Haha,Best ape puisa zaman2 sekolah dulu..

tengku_fir21 said...

sedap*






.*rindu giler blog kamu
**mcmner nl bekerja nie

Anonymous said...

best....
wat la lg.. feeling giler bace..
----- otromen

Masih Ada Plan B, Mari baca!