Wednesday, December 23, 2009

Antara Lupa Dan Ingat?




Dalam hidup,banyak benda perlu kita ingat.

Dalam hidup,banyak perkara perlu kita lupakan.

Persoalannya,mana satu harus kita ingat,mana satu perlu kita lupakan.

Dalam kita harus mengingat,kita terpaksa melupakan.

Lupa atau ingat?

Kadang-kadang bila kita lupa,akibatnya mengecewakan.

Seringkali bila kita ingat,ia menyakitkan.

Hidup kiz memang tak lekang dalam lupa dan ingat.tapi yang indahnya bila hidup kita berdua,berteman,bila seorang lupa,yang satu lagi mengingatkan.sempurna.

22 comments:

M O N I C A said...

sweett..:)

AM SYA said...

betul..

kne saling ingat mengingatkan...

kne saling melengkapi...

kne sedia berkongsi~

brulah SEMPURNA~

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

betul tu, berdua lebih baik..!
saling melengkapi

♠♥♠ayudeadwish♠♥♠ said...

itu la kehidupan~

saypOOL rafhtello said...

melayu mudah lupa.. huhu

ahmad said...

aku sekarang dah selalu sangat lupa...hehehe

KizZ said...

To monica:Sweet eh..hehe..thankz!

KizZ said...

To amSya:

Hye...Hurm..betul tu..Kiz setuju jugak..
Bak kata lagu yuna..
Sempurnanya sifatmu,tulusnya hatimu jujurnya niatmu tingginya kesabaranmu..bla3..

Sifat-sifat ni lah perlu ada jika kita bercinta..

KizZ said...

To cik Aida chumell:

Yup!Setuju bangat sama kamu..

KizZ said...

To ayudeathwish:

Memang tulah kehidupan yang sepatutnya ya..

KizZ said...

To Sayfull:

Yeke..takpe..kita sebagai orang melayu akan ubah kata-kata itu..tengoklah suatu hari nanti..harap2lah ek..

aim said...

yang paling mengerikan bila dalam dewan peperiksaan ingat-ingat lupa. Ingat tapi perkataan yang diperlukan tu tak mau mari.letak pen buat-buat cool, pandang kiri kanan, tak juga mari,tau tapi tak ingat. masa tu kene soba je la.

KizZ said...

To aim..haha..aah2..kiz juga pernah alami tu..rasanya buka kita sahaja...malah semua orang mungkin pernah merasakannyakan..?huhuh

chocolatetarik said...

slalu gak t'lupe......mmg x pandai tipu...terus cakap...erk..erk...lupe la...kalu org lain lupe laju jeeeeeeeeeeee kok kpale dia...

lagenda said...

Salam Ziarah....

Selamat berbahagia

yuyuEyuliAnayusOf said...

setiap yg belaku ade hikmah.. :))

Kyuubi_85 said...

makin tua makin pelupa la.. huhu
betul tu aim, sakit hati bila mcm tu kat dewan peperiksaa..

KizZ said...

To Choc:
Haa,yeke..hehe..takpe2..bagus tu..jujurrr.

KizZ said...

To lagenda:

Salam ziarah...nanti kiz akan buat kunjungan balas ok..

KizZ said...

To yuyu:

Yup..memang kiz setuju dari awal lagi bak kata upin ipin..betul3..

KizZ said...

To kyuubi:

Haah...pelik kan..tapi banar..dan ada hikmahnya..

eyjalukman said...

saling melengkapi antara satu sama lain ;')

Masih Ada Plan B, Mari baca!