Monday, December 7, 2009

Foto Chenta Suci CONTEST!!!

Salam suci semua!!!oops...Salam Sejahtera semua..
Hehe,adakah Kiz sekarang tengah terlalu bersemangat dengan satu Contest yang dianjurkan oleh cik Edward Firdaus nie sampai tertukar suci dengan sejahtera?..MUngkin YA..

Sebenarnya, Kiz terperasan Contest ni masa BlogWalking kat Blog AmSya dan dari masa itu,Tiba-tiba Terdetik di hati Kiz untuk join Contest Foto Cinta Suci ni memandangkan hadiahnya yang agak lumayan iaitu pendrive 8gb,4gb dan 2gb..So,apalagi,marilah kita sama-sama ya..Sama-sama apa?Sama-samalah kita berganding bahu menjoin Contest ni.

Caranya senang aje..Masukkan gambar anda dan pasangan anda dalam blog anda sambil-sambil tu anda perlulah letakkan 3 perkataan sebagai mengekpresikan CINTA anda(Kiz rasa sebab tulah nama contest tu Foto Cinta Suci)..

Nak tau dengan lebih lanjut?Nak join Contest jugak?Kelik FirdHaikal.Marilah kita bersama-sama memeriahkan contest yang julung-julung kali diadakan ni ya..Hehe,terOverlah pulak kiz ni..

______________________________________________________________
Ok,Masa yang ditunggu-tunggu selepas 2jam mengedit-edot..Jom Tengok Gambar-gambar yang Kiz memperagakan..

NO 1 : Aku Cinta Kamu
Nampak tak tu Iz sedangkan mainkan lagu Cinta untuk Chix sebagai mengekspresikan Cinta mereka yang sungguh murni..Senyuman Chix membawa erti bahagia..hehe


No 2 : Hati . Jiwa . Cinta
Kiz mengeskspresikan cinta mereka dengan menunjukkan bahawa Jiwa Dan Hati Mereka Sudah sebati dengan setiap kenangan diabadikan dalam satu gambar.Cinta berputik membentuk pelbagai kenangan yang susah untuk dilupakan.(panjangnya hujah kiz??)


No 3 : Long Live Love
Kiz menggunakan konsep 3L untuk foto nih..Long Live Love bermaksud cinta Kiz yang suci ni akan sentiasa kekal abadi sepanjang hayat walaupun ditiup angin kencang mahupun lautan gelora yang menghimpit(Oi!!lebih2 la tu)..err..Alamak,kena sound la plak..huhu..
Gambar ni antara gambar yang paling susah untuk diEdit ya,tapi takpe,demi contest..Penat tapi Puas!!

No 4: Aku . Dia . Chenta
Okeh,gambar yang seterusnya!!Kalau semua perasan ( rasanya memang da perasan pun),foto ni adalah foto header blog ni yang turut dipertaruhkan ya..Kiz suka tengok background dia sebab nampak seperti sedang bergerak dalam diam..Ok,gambar ni menunjukkan kebahagian yang sentiasa di hati Kiz.Kiz bahagia walaupun sedang sedih.Bahagia walaupun sedang bertengkar.Bahagia walaupun gembira(mestilah!!)


No 5 : We Love Forever
Haa..Jangan silap faham dengan ayat ni ya..Bak kata orang,Bahasa Inggeris ada banyak maksud.Begitu jugak dengan Kiz.Haa,We love Forever bermaksud Iz dan Chix bercinta untuk selamanya..Kiz takkan berubah hati walau apa berlaku.Nampak tak kat foto tu Chix dan Iz sama-sama main gitar sambil memandang jauh ke hadapan..Kedua-duanya ingin mengekpresikan bahawa cinta mereka kekal selamanya..Doakan kami Ok..huhu

______________________________________________________________
Hmm,Harap-harap ada la antara 5 gambar nie yang akan berkenan di Mata penganjur ya Incik Fird..hehe..Haa,lupa nak cakap,sila kelik pada gambar untuk lihat dalam saiz yang besar dan jelas..

JANGAN LUPA VOTE KIZ YA!!!
Jumpa lagi!!!

Seikhlas Hati,


29 comments:

Am Sya said...

sumpah smart!!

my v0te goes to da 1st pix!!

gudluck d yer~ ;)



^SyASyA^

KizZ said...

Syasha:

Hehe,thankz syasya..we will vote u too..

penaberkala said...

hoho, nice pic
good luck kizz

yuyuEyuliAnayusOf said...

aah, lawa2..
pndainye m'edit.. :)
conpem menang..
gdluck!!
syasya& kizz compem menang! :))

KizZ said...

Yuyu :
Thankz yuyu wish Kiz..hehe

Penaberkala :
Thankz wish

-atiQah- said...

comelnyaaaaaaaaa....
insyaAllah menang...
ni perlukan org utk vote ke? nanti saya vote.. :-)

oh ya..join la jgk contest hidup berani untuk gagal..hadiahnya mmg sgt lumayan.. :-) ni entri yg saya buat http://pepelungu.blogspot.com/2009/12/hidup-berani-untuk-gagal.html

KizZ said...

Atiqah:

Um..Tak Pastilah pasal Vote tu..Nati Kiz beritau kalau ada suruh vote..Tapi kiz tak harapkan menang sangat pun..Cuma Suka dapat masuk contest camni..Kiz suka mengedit..

Contest hidup berani gagal eh..hmm..

ClaudiaSibert said...

i like your pictures and editing work! very well done!! need to learn a bit from you.. kinda lost figurng out photoshop :)

zaty said...

wawhh, cweet ouwh, nk msuk contest 2 tpi xdew kple, haha, jom2 capew yg nk jdi kple ak jap?? ~ tujuaannya hanya tuk mmenangi pen drive, pas2 clash(mhl 2 klu nk bli sndri) hehe

btw
gud luck 2 u =)

KizZ said...

To Zaty :

hehe..cepat cari pasangan..masih sempat..btw,thankz taw wish untuk kiz..

To Claudia :

Thankz,actually,we had been planng to teach about editing , blogging , playing guitar and shawl next time...

But for sure it takes time...
Thank You!!!(",)

FirdHaikaL CHinta ilLahi said...

gila kentang....chumel...sebagai penganjur...saya sangat suka.....ada potensi...

KizZ said...

To Fird :
hehe..thankz!!!

miss zeila said...

chomel2...sweet couple...

nurayunni said...

cantik pic2 kamu...

KizZ said...

To nurayunni :
Thankz!!!

KizZ said...

to miss ziela:Thankz a lot!!

AbgAim said...

editing ni paling best. menarik sungguh.

KizZ said...

To AbgAim :

Thankz...nati vote tau

YobSumo said...

ohhh cerah ni harapan nak menang.

KizZ said...

To YobSumo :

Wihii..yeke...TQ...harap-harapla..

sue said...

aaa.sweet

uLat cOmeL said...

cumilnye

mummymujid said...

ohhh syahdu bait kata kamo kizz...nasib akak dh kwin...ape2 pon nk bgtau akak dh pindah kat alamat baru...http://chocolatetarik.blogspot.com/

KizZ said...

To Ulat Comel :
Thankz..kamu pon cumill

To Mummy :
halaaaaa...nak kawen!!!

Ms AiReEn MoHd said...

gegmabo kowang amik ni semua aku suker,..chantek taw..i loike it so much..meh amik gambo gedix aku lak meh

KizZ said...

TO Ms AiReEn MoHd :Haa,yeke...tima kasih daun keladi...Hah,mana kamera nya..

setiakasih said...

mungkin
'Life Long Love'

atau

'Long Live Love'

-N e Y r A- said...

sumpah smart gila. kalah lah i. haha

NuR 'aQiLaH said...

oh dem.

-jelez-

arghh

Masih Ada Plan B, Mari baca!