Monday, February 27, 2012

Penghargaan buat sang karyawan doodle

Tak sangka ya? Pelukis doodle digelarkan seorang karyawan oleh Kiz. Eh why not? Sesiapa sahaja boleh dipanggil karyawan asalkan mereka menghasilkan karya betul tak? It doesnt matter apa jenis karya yang korang hasilkan. Lukisan. Penulisan. Kartun. Doodle. Blogging?


Yup! Dari pandangan Kiz, semua itu boleh dipanggil karya. So, adakah Kiz juga boleh digelar sebagai karyawan blog? Heh! Mestilah. Korang semua pun sama. Kita semua adalah karya eh  karyawan *kalau blogger tu perempuan boleh panggil karyawati lah. Kot?*


So untuk entri ni Kiz nak review cket kat  blog "Secukup rasa - Sebuah cerita" sebagai penghargaan beliau yang buatkan FREE doodle untuk Kiz. Sangat comel okeh. Dari doodle tu, Kiz boleh nampak ketulusan dan keikhlasan hati sang karyawan. Ecehh. Dari gambar real kepada doodle. Menarik!

Ini sebelum di'doodle'kan


Ini selepas di'doodle'kan. Comelkan?



Disebabkan Kiz terlalu obses sangat dangan doodle baru ni. Malam tu jugak Kiz edit doodle tu lalu dijadikan header baru. Hihi. I guess i can be karyawan too rite? Jom tengok hasil pengeditan Kiz.*padahal dah buat header pung*


 Apsal gambar ni je yang besau?


Ahaa siap ada frame lagi tuh. Penat jugak tu Kiz bertukang semalam nak gantung frame ni kat blog. Mengarut. Saje Kiz nak bagi header tu nampak ala-ala garden gitu memandangkan dah nama blog pun Kiz Garden kan. hihi.


Ucapan Kiz buat sang karyawan.
Kiz mengucapkan ah-terimah-kasih banyak-banyak lah ye buat Cik Cahaya Pencinta (nama betul tak dapat dikenal pasti) sebab buatkan doodle FREE untuk Kiz *Terharu* So buat karyawan-karyawin diluar sana, teruskan berkarya kerana anda sentiasa dihargai. 


Info super-extra
Menghasilkan sebuah 'tagline' yang indah jugak tak terlepas dari salah satu genre karya. Eh bila masa karya pun ada genre ni? So marilah kita ramai-ramai berkarya menghasilkan tagline. Mari join "Kedai Kiz OH!SEM tagline contest" . Anda tinggal lebih kurang 3 hari sahaja lagi untuk berpeluang menang hadiah super-owesome dari Kiz. 

Kelik LINK ni untuk join okeh. Kelik banner kat bawah ni pum boleeh.Hihi


Jari Menaip,
IzZ ( Kiz )

22 comments:

.........cP~ said...

Erk..okay, lagi lah bertambah terharu..

Terima kasih sebab suka doodle tu. Makin seronok nak mendoodle..

CikAnyss' :O said...

wahhh , seronoknya , hehe .. thniah ;)

O CIKTEDDY said...

wah..lawa lorh..huhu lame x mendoodle =)

cik ika said...

comel2..

shahrazali said...

memang betol2 serupa la muka ko ngn doodle tu......caya lah...

Teenager Housemaid said...

comel la doodle yang sis cp buat untuk kiz ni..:DDD

Hanim Irsyad said...

wah . comel sungguh.

Cik Adieb said...

Comei lahhh doodle tu :)

Awan Biru said...

Belum sampai tahap karyawan lagi saya ni. Cantik header tu.

Afzainizam said...

yupppp serupa lerrrr... mmg sekali imbas saling tak tumpahhh sama ajerrr... sangat kreatif lerrr

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy pasang flash brake light

Syahierah Ishak said...

comelnya.
singgah sini.
semoga hari ini hari yg Indah :)

Hanif said...

Berbakat yang buat doodle dan yang buat frame header tuu..hehehe
Dua-dua karyawati!!

Gadis Gingsul said...

Oooww,,,,comelnyaaa....

deeya said...

hamboi kiz kemaen comel lagi dia punye header .. ingatkan salah masuk blog tadi . kih3 !! bile nak wat doodle header free untuk kite nie ?? hehehe ~

syafiqakarim said...

pandai ye berdoodle doodle.
T.T dodol tahuuu :p

ishiko said...

garden ke kiz.. cam poresttt je.. hikhik.. btw, nice ^^

Afzainizam said...

WAHHH MMG COOL GAMBAR DOODLE BERPASANGAN MMG CUN... SEHATI SEJIWA GITU...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy balut cover door panel kereta

Nazri Hanafiah said...

erk.

LittleGurl said...

waahhh comel sgt!

Luqman Hakim said...

Kreatif..kretaif...luar biasa

Choki said...

Penulis "Match Made In Heaven" singgah sini.Ada problem skit dgn Chatbox so tinggal jejak sini je.Haha XD Singgah2 la eh? ;-)

Choki said...

Singgah sini..A friend of mine nama die Nurul Asyiqin..Nama dlm bahasa Arab.Agak2 kalo translate ke Malay pe maksud die ah? ;-) Haha (X de niat nk pch rahsia dia)

Masih Ada Plan B, Mari baca!