Sunday, February 5, 2012

Review Ur Blog : Review #004 , Waduh waduh anakku..

Haa?! Kiz ada anak? Takde? Habis yang duk waduh-waduh tu ape kebendenya? Eh kan Kiz dalam segmen Review Ur Blog ni. Aiyoo salah paham ni koq kamu ni mengapa sihh. EH? *aku cakap indon ke tadi?*


Hello guys, hari ni Kiz akan review Blog seorang ibu, seorang mama, ataupun seorang emak (emak?) kepada anak dia yang comel lotey lotey *keluar dah bahasa terengganu kau, eh bukan loghat ke?* I guess penulis blog ni sangat sayang kat anak dia sebab lepas Kiz cari-cari memang tak jumpa nama dia, so korang boleh panggil penulis ni anonymous eh tak, korang boleh panggil dia Kak Angah.Yang Kiz berjaya jumpa cumalah nama penuh anak dia, aleesya azzahra. Sedap kan namanya? 

Belog Aduhai anak. Kelik SINI untuk terjah bersama-sama saya secara serentak ikut rentak.


Apa yang menarik kat belog seorang keibuan ni? Eh ada ke 'seorang keibuan'? Dalam belog ni korang boleh tengok betapa seorang ibu itu sangat sayangkan anak dia walaupun Cik Ibu ni kata dia sorang ibu yang rock-uuU. Sebabnya kat blog ni memang hampir setiap entri Kiz baca akan ada gambor anok dia yang comel tu. Comel sangat eh? Nak tengok gambar? NAH AMEK KAU..

Wah somelnya! Eh tengok sampai dah tertypo tulis 'somel' instead of comel. Dia bila dah comel sangat kita kena sebut 'Somel'. Maksud dia Awesome Comel. Haa, jangan lupa join contest Kedai Kiz The OH!SEM tagline contest *alang-alang dah tersebut awesome tadi*. Haa kat gambar tadi korang ada perasan tak ada 2 helai baju warna putih ngan biru tu?


Ahaa baju tu sebenarnya nak bagi kat Kiz. Pulak?


Eh taklah Kiz gurau je, itu sebenarnya salah satu biznes yang dibuat oleh Cik Ibu Rockerz kita ni. Banyak lagi benda lain yang akak ni buat macam craft-craft, pastu ada jugak benda yang macam craft-craft la, pastu lagi ada banyak jugak kraf-kraf. EH AKU CAKAP BENDA SAMA KE??
Papejelah. Kalau korang berminat ngan kraf-kraf tu korang boleh kelik LINK ni okey.


Ahaa kat bawah ni ada la 2-3 keping foto *amboi foto kau eh Kiz* hasil-hasil Craft-craft hasil titik peluh ibu blogger ni memerah keringat *Dah start lah tu meleret-leret*. ZASSS!

Yang ni namannya si kacak. Eh bukan yang baju pink tu tahu. Itu kompem takkan dijual punya


Hah kat sini ada baju, beg kertas dan headband, eh betul ke headband? Yang baby pakai kat dahi tu yang kiranya macam supaya nak latih budak-budak pakai tudung so nanti bila dia dah besar dia tak rimas nak pakai tudung dah. Apa nama dia ek. Adehh lupa lah, aa takpelah, kita namakan jelah headband *cam best pulak nama headband*


Taddaa! Inilah dia keychain dan ... dan ape ek. Aa dan hiasan comel berjahit-jahit.

Okes review yang kali ni ada kelainan cket dimana Kiz tak tulis panjang lebar lagi dah pasal rating-rating tu sebab dah tau dah bukannya korang nak baca pun. Hihi. So apa yang Kiz nak buat adalah Kiz just terus bagi rating berdasarkan penulisan, content dan design blog.

Rating Blog Aduhai Anak


Ok lah sekian saja presentation daripada saya. Eh presentation ke pulak? So kesimpulannya marilah kita bersama-sama memeriahkan blog yang awesome ni dengan bertandang ke SINI.

P.S : Kiz memang pilih blog untuk direview ni secara random kat website random.org. So nasiblah ye siapa yang dapat review tu. Sebab Kiz taknak pilih kasih. Kepada siapa yang macam teringin nak join bawak bersabar ye sebab Kiz akan bukak balik penyertaan pada bila-bila masa saje ok.

P.S.S : Eh panjang pulak kau punya P.S ni Kiz eh.

Okes Iklan Sikit ye adik-adik, sape dah baca mesti join! Hee~

Kedai Kiz ada buat satu Contest mencipta Tagline untuk Kedai Kiz sebab
Kedai Kiz masih belum ada lagi tagline yang sesuai. Jangan risau tentang hadiah
sebab Kiz dah sediakan hadiah yang giler-giler punya gempak untuk korang.
Tak caye? Ahaa sila tekan Link ni ATAU kelik kat Poster contest kat atas ni.

23 comments:

CikAnyss' :O said...

wahh , lawa banner tu , moga berjaya !

Alieza Dayasari said...

Like rambut anak dia..... cute sih.

KizZ said...

Cik Anyss : Gud Luck??

[sutera kasih] said...

sgt somel budak tu !! :))

idasm said...

mmg comel lote anaknya...
dan sgt kreatif ibunya...

Saya mEmang suka Menuliz:D said...

comel btoi budak tu..:)

Bobo said...

muka sama mcm anak buah bobo la! hehe

Pondok Usang said...

Salam MaulidurRasul... =)

nur chahaya abadiey said...

salam maulidurRasul kiz n olls..

terjah blog mereka..anak2 superb comell larh.. rambut pon comell :)
hehe

CekbOlat-bOlat said...

nohaiii.. comel gilerrrrr! barag2 tuh ngn bby tuh.. ohmaigaihhh

Cik tikah said...

review jgn tak review :P

era kecik said...

comelnyer budak turr... eeee >.<

El-Janna said...

wahhhhhhh cantikk cutee^^

O CIKTEDDY said...

wah..mnarik blognya!

Tiramisu Fatiema said...

comel..nice blog tu..singgah bls kunjungan..salam kenal

Tiramisu Fatiema said...

comel..nice blog tu..singgah bls kunjungan..salam kenal

Woofer Storm said...

comel..rasa nak cubit je..ahha terjah^^

slm maulidur rasul..

laskar pelangi said...

menarik!
kreatif pulak tu:)

cinta siswi said...

rmbut megi ka adik uh??hehe.. :P

Miss Purple Ungu said...

comelnya budak tu

p/s : bila kiz nak try review blog miss purple plak hehe :)

Angah said...

aslm cik kizz,
ohh kombang gilaaaa ,terima kasih keran atelah mereviewkan blog saya yee..hmm sedap gak nama yang dibagi tu,cik ibu rokerz..suka a nama tu...tq tq tq,suka sangat mcm nak terlompat2 tapi memandang saiz body yang agak membesar so lompat dlm hati je la eheheheee...maklumla tkpernah di reviewkan blog smpai cenggini..tima kasih...

Afzainizam said...

wahhhh kisah ibu anakkk ni... anak dia mmg comel lerrrr...

sesekali layan blog ada semangat kekeluargaaan ni best


۞۞۞۞Salam Maulidur Rasul۞۞۞۞
diy pemasangan carpet dan insulflex lantai kereta

YOUsoF said...

Ok Kalau kraf² tu somel, gambar anak tuan blog tu pulak memang sangat SOMEL.. ;D

Masih Ada Plan B, Mari baca!