Thursday, February 9, 2012

Blog "Lovely Nurul" yang sungguh AWESOME!!

Eh Kiz ni, nampak macam melambung-lambung bebenor pujinya tuh? Ni mesti ada udang disebalik mee ni. Hihi mestilah sebab blog Cik Lovely Nurul ni Kiz yang buatkan. Daripada header , widget, nuffnang, hinggalah title-title widget yang comel lotey tu akhirnya berjaya jugak Kiz siapkan. *Eh comei ke?*


Okeh sebenarnya Cik Nurul ni adalah salah satu Customer Kiz yang buat tempahan untuk buat fully blog dia daripada A-Z. Tapi memang Kiz dah cakap awal-awal cara Kiz buat blog memang lain daripada yang lain. Which Mean Kiz akan gunakan style Kiz yang tersendiri eceehh. Ahaa untuk sesiapa yang rajin tuh bolehlah Kelik kat LINK ni untuk tengok hasil pengubahsuaian decoration yang Kiz buat*amboi dah jadi Eric ke pulak?*


Pastu kepada sesiapa yang ada fobia dengan kelik link-link ni yang mungkin takut bila kelik nanti laptop masuk virus *eh ada ke?* ke bolehlah tengok gambar kat bawah ni. Penat tau Kiz upload gambar-gambar ni, baik korang tengok *padahal upload je pun*

sila kelik SINI untuk tengok dengan lebih BESH-KEBEBEH


Ok untuk belog Lovely Nurul ni Kiz dia mintak tema warna pink, putih dan orange. So kebanyakan warna yang Kiz guna adalah 3 warna tu. Title untuk setiap widget tu memang sengaja dibuat macam bajet-bajet comel disebabkan tuan belognya yang sukekan benda-benda yang comel seperti cupcakes, dan jugak cupcakes.


Hurm pasal header pulak ye. Eh jom kita tengok cket camne rupabentuk header dia sebab mungkin gambar kat atas ni kurang jelas ye tak? 

Tadaa..inilah dia design header yang Kiz designkan. Hah? *abaikan* Kiz memang dengan sengajanya bak kata orang puteh i purposely letak icon-icon comel macam cupcakes, bunga dan burung warna warni kata header belog ni. Hasilnya? Hmm..Boleh tahan. Mengalahkan header belog sendiri nih.


Huu so setakat ini sajalah report Kiz untuk "Servis Buat Blog" oleh Kiz. Eh manatau ada antara korang yang terbaca entri ni tetiba berminat dengan servis buat blog ni jangan segan silu untuk email Kiz kat heischenta@gmail.com


Disini ada pakej-pakej yang ditawarkan. Haamboiii.
Jangan luper, Email Kiz kat heischenta@gmail.com

Nak tahu lebih lanjut, kelik SINI

Jari Menaip,
Izz ( KIZ )

22 comments:

shafira aida said...

lawa! :)

Lea Isnawi said...

wahhh....bisnes masyukkk

Hanif said...

ada bakat yang baik!!!

Atiqa Victoria said...

macam berminat la plak dengan pakej yang u tawar kan tu!
:)

Suraya Aris said...

wow. kreatif! boley buat duit kan. hehe

Afzainizam said...

woooo dahsyat lerrr ko ada ajerr bisnes ko... sebenarnya bagus tu....cara ni boleh tolong orang sebabnya bukan semua orang dianugerahkan daya kreatif tinggi... bukan senang woooo nak kasi blog serba serbi complete dan cunnnn beb...

ohhh yerr aku ada buat entry pasal soalan wheel bearing ko tu ...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy wheel bearing kereta

Myra Jay said...

Cantik Header tu..
Pandai buat :)

Nak p terjah la tengok hasil :)

alia zainol said...

oke pakat terjahh..

nur chahaya abadiey said...

wah..cantik....untung larh org kreatif :D

rizal yaakub said...

awesome!

steffany daph said...

singgah. cantik juga blog dia tu. ^^

cx's said...

wow! ohsem~ :)

~SaL IjOu~ said...

wah..meriah gitu~ ^^

TiraPengemis said...

suka suka suka

TiraPengemis said...

suka suka suka

NIZAM said...

fuyoh! siyes cun. :))

deeya said...

hamboi kizz kemaen kau .. bisnes bhai . bisnes ! keh3 ~

btw , comel header tu . ohsem !

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

cantekkk..nnt kalau akak rs nk template baru akak tempah dgn kamu :)

Jokeonsalo said...

Assalamualaikum, empunya Blogger.
Jokeonsalo dengan sukacitanya menjemput kamu untuk menyertai "Kempen anti Valentine's Day" bersama jokeojeonsalo.blogspot.com

Diharap agar kamu berkesudian untuk menyertai kempen ini. Berminat?

Mari lihat cara-cara untuk menyertai kempen di http://jokeojeonsalo.blogspot.com/2012/02/kempen-anti-valentines-day.html

TERIMA KASIH :)

O CIKTEDDY said...

wah..pkai ape nk buat sume tu?huhu

Anyyss Shuhaimi said...

nice! cantik owh

si kiut lavender said...

ouch...ohsemlah kiz..:)

Masih Ada Plan B, Mari baca!