Sunday, February 26, 2012

It is never too late friends..

Disebabkan mood kemelayuan Kiz hari ini sangat tinggi maka tajuk je la yang boleh Kiz buat dalam bahasa inggeris. Isinya semua bahasa melayu okayh. Keh keh keh*padahal tak lawak pung*


It is never too late? Masih belum terlambat? Apa kejadahnya semua nih?


Hmm, pernah tak korang terbuat sesuatu kesalahan lalu datanglah seorang sahabat dengan muka macho-hancho terus berkata kepada korang, "Relax man, its never too late".Itu yang versi Amir-reka(America), kalau versi ganu kite pulak? Tak ke jadi, "Lekk r kawang, dang lagi nih." tak pasal-pasal pinggang pecoh atas kepala pulak. Eh apa aku cakap ni?


Masih sempat untuk kita memperbetulkan perbuatan yang salah.
Memang kita sebagai makhluk asing eh makhluk ciptaan Ilahi selalu sangat buat silap sampai kalau nak kira kesilapan tu,pakai calculator scientific version 2012 pun tak dapat nak kira. Tapi tu lah, apa pun yang berlaku, masih ada masa untuk kita memperbetulkan kesalahan yang dah kita lakukan.


Sebab itu lah, orang puteh mempergunakan(hamboi) ayat "it's never too late" yang membawa maksud tak pernah terlambat. Contohnya kalau kita dah buat kesalahan mencuri 'pemadam' member, its never too late for you too ask ur fren for forgiveness rite?


 Buat orang yang anda sayang berbangga dengan anda. Make them proud!
Ahaa..ini pun sama, kalau korang selalu menjadi bebanan keluarga, selalu memalukan orang yang anda sayang ataupun itu dan ini*malas nak bagi contoh la tu*, masih belum terlambat untuk anda turn around the table, jadilah seseorang yang boleh buat parent korang gembira, cikgu atau lecturer korang bangga.

Macam Izz hari ini, my mom salu duk kata Izz ni kuat tido, dari pagi sampai petang tido, balik kampung macam tak balik kampung. So hari ini Izz dah berjaya buat mama Izz gembira sebab baru je dapat keje part-time jaga cyber-cafe. BEST kan? Sambil online sambil dapat duit. Inilah namanya "Menjana Duit SAmbil Online". Mak pun hepi. Hua hua hua.



Akhir kata. Masih belum terlambat
YA!! Masih belum terlambat untuk korang semua join "The OH!SEM tagline contest" by kedaiKiz.

Senang je. Korang hanya perlu reka tagline yang simple-simple pastu kalau Kiz suka Kiz akan 'like' kat fb yer. gurau . Of course lah tagline yang terbaik untuk Kedai Kiz akan menjadi pemenangnya. Yang BESTnya, bukan 1 hadiah je, 2 hadiah? Tak cukup. 3 Hadiah?? Tak cukup. lebih daripada tu Kiz akan bagi kepada pemenang.

So jangan ragu-ragu mahupun garu-garu, ini bukan MLM, ini hanya contest biasa. Tak perlu like terbanyak, tak perlu jadi famous-amos untuk menang. Perah otak sekejap untuk hadiah yang luarbiasa untuk dikerahkan.

Kelik LINK ni sekarang ye untuk join. Kalau tak nak join pun takpe. TAk paksa pun join*nada sedih*


BE CREATIVE, BE SENTIONAL*ntah apa maksud dia pun aku tak tau*

KLIK BANNER DIBAWAH UNTUK JOIN


Well Then, good luck everyone!!

Jari Menaip,
IzZ (Kiz)

6 comments:

Gadis Gingsul said...

dan gadis comment....
gadis cintakan persahabatan...
end sahabat gadis adalah kizz baik hati....

Yana Nanako said...

yupp.. its never to late :)

Puan Besar Shag Yahaya said...

Its never too late to comment. HAHA :D

Tapi tak boleh pakai selalu rasanya quote tu. Kalau dah meninggal, memang tak kan tercapai lah. Memang benar benar late. HAHA.

Shaheila Nooraisah said...

herbalife bukan MLM :)

.........cP~ said...

It's better late than never.. hehe..

p/s: seronoknya Kizz guna doodle saya sebagai header..terharu.. T_T

Afzainizam said...

yuppp kalau sekarang ni masih ada kesempatan lakukan lahhhh sebelum terlambat...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Story terbaru blog kami...
diy pasang flash brake light

Masih Ada Plan B, Mari baca!