Thursday, March 31, 2011

Kiz Huiyoo Bazaar yoh!

Okes!
Akhirnya ada jugak time gua nak update belog!Ecceehh cakap 'gua' bajek ganaz pulak Kiz ni*Bish(tumbok diri sendiri)*

Seperti yang anda-anda ketahui,Kiz akhirnya berjaya untuk julung-julung kalinya bukak Booth kat Plaza Alam Sentral, Shah Alam..Memang sangat penat,Tapi berbaloi-baloi Okayh!

Respon??
Alhamdulillah,respon daripada Geng-geng Blogger , geng-geng sekelas , geng-geng sedara mara , geng-geng FaceBook adalah sangat me'mmuahhh'kan..Cayang korunk lah!Ramai yang datang support Kiz..

Pengalaman Kiz??
Bukak Booth adalah susah okay..Tapi sangat Besh! dan dah start rasa ketagih nak berniaga lagi.
Kiz sangat seronok berniaga..Macam-macam gak dugaan Kiz n Noor terpaksa tempuhi sepanjang pembukaan booth nie.Macam-macam,saat-saat paling mencabar  Kiz adalah part nak mengangkut barang ke booth sebab kitorang takde troli angkut barang macam-macam peniaga-peniaga lain kat booth tu soo Kiz n Noor terpaksa ulang-alik angkut barang bertiga.Masa tu Kiz dapat belajar 'kalau kau nak bukak booth kau perlu ada at least satu troli angkut barang'.Ahah!

Pastu pemenang kedua saat-saat kesukaran Kiz adalah part Kiz dah nak balik tak jumpa-jumpa tempat bayar parking yang berkaunter sebab untuk dapat diskaun parking untuk berniaga kena pergi bayar kat tempat parking berkaunter.Dekat 30 Minit jugak tau kitorang pusing-pusing kat tempat parking tu,berpeluh-peluh tu pasal Kereta Kekancil Cooper Kiz ni takde air-cond.Takpe Kiz,esok kita pergi repair air-cond kayh.

Ok kita stop jap pasal pengalaman..Saat yang ditunggu-tunggu..
Jom kita terjah gambar-gambar kenangan manis Kiz sepanjang booth Huiyoo Bazaar!.Kalau ada gambar yang tak termasuk tu mintak maaf la yep.Kiz dah cuba captha semua gambar-gambar korunk yang datang dah cuma takut ada yang Kiz tak sempat captha okayh.

Jom Terjah menerjah dan diterjah!

Haiyak!Ini Cik Noor kita yang banyak membantu Kiz sambil-sambil Menjual Brooch-Brooch comei.
P/S: Cik Noor sudah berpunya okayh so takleh kaco dia tau jejaka-jejaka hangat diluar sana


Orite!Ini dia first customer Kiz & Noor..Geng-geng Klaz iz yang sangat supportive.TQ yah Fira,Fati & Mimi.


Cik Fira sempat rembat satu baju vintage yang sangat cantik dan vintage..Pengumuman,Cik Fira ni jugak adalah seorang model part time okayh.Awesome!


Kiz garden baru siap settings Kedai.Eh silap,booth ya.Buzy yah nampaknya sorang-sorang.


Dira Azhar datang melawat booth..Cuba tengok muka diorang ada iras tu..Moga kekal ke jinjang pelamin ya korunk..Eh Kiz pun sama ya..Doakan tau korunk.


Bro Hassan dan Zyra Abbas pun datang melawat Booth..Oops tak lupa jugak geng-geng rumah sewa Cik Kechik kita.TQ yah!


Ini dia geng-geng Stylo mylo juga sama-sama memeriahkan Kedai Kiz.Eh silap lagi,Booth Kiz.Eh macam dah ada tanda-tanda bakal bukak butik nih!


Cik Wani yang gojes meng'gojes'kan diri di belakang skirt-skirt polkadot Kiz.


4 Beradik kusyuk mendengar tutorial pakai shawl satin bersama Cik Kecik Kiz kita.


Blogger Cun melecun Cik Lyaa Suriany jugak datang jenguk-jenguk booth Kiz..Cun kan dia??
Leh jenguk belog dia jugak kat sini . Best uh belog dia..Segan Kiz.


Blogger Cik Eesyahira pun datang memeriahkan Booth Kiz yang tak seberapa ni..Oppss..Siapa yang berbaju biru tu Cik Ee??Boleh terjah belog dia pulak kat sini.


Kiz bergambar bersama 2 blogger hebat dan gojes , Cik Anis Izyan and Cik Eesyahira.Best sangat dapat jumpa blogger-blogger ni..Diorang sangat frenly..Nak melawat Belog Cik Anis Izyan ( tudung hitam ) tu meh kelik sini.Her belog is also superb okayh..


Ayah Iz A.K.A father in law kechix jugak datang support Booth Kiz.Eh siapa yang lambai-lambai tu??Tentulah anak sedara Iz , Baby Anis Az-zahara yang sangat comel!!Geram!


Okayh dah masuk hari kedua..Besar kan booth Kitorang?Hihi..


Inilah patung yang banyak membantu Kiz sepanjang Booth..Asyik bertukar-tukar aja baju dia..Naseb baik dia patung soo tak malu lah nak tukar-tukar baju..Kan patung kan??Eh ape Kiz ni bercakap ngan patung pulak.


TQ banyak-banyak sangat kat  Cik Ain Syikin And Ain Aziz datang awal-awal pagi tolong Kiz siapkan booth.


Amaran bila anda bukak booth: Jenguk-jenguk booth sebelah tup-tup terbeli baju sehelai..Itulah dia Cik Kecik kita..hihi


Geng-geng rumah sewa kecik yang sangat supportive lah!


Muka-muka dah penat..hihi..penat-penat pun senyum lagi tuh..itulah dia Kiz.

Last skali,Kiz nak terima kasih banyak-banyak kat semua yang support Kiz daripada Kawan-kawan hinggalah sedaramara...Tanpa Korang,Kiz tak mungkin ada semangat nak bukak booth nih..Tanpa korang,siapalah Kiz yah.

Harap dilain masa,lain hari , dapat lah Kiz bukak lagi Booth macam ni..Sangat seronok okayh.

P/S : Barang-barang yang tak habis dijual nanti Kiz akan upload Kat Belog Biznes Kiz ,
Variaty Kiz hanie . So rajin-rajin lah melawat yah..

MMMUUUAHHHH!!!

Penulis hari ini : En.Iz Kiz.

3 comments:

Lyaa Suriany said...

heeee congrats kecik
kira success la kali ni..
nnti lya boleh blajar ngn kecik tau cmane nk start business

Dearie Pearls said...

meriaaaahnya....

tulah dia kawan2... selalu menyokong apa jua yang kita buat..

hidup kawan2 kiz!

heeeeeeee

♥ C-ma ♥ said...

bazar kat mn erk?

Masih Ada Plan B, Mari baca!