Wednesday, January 12, 2011

Cantik Luar Cantik Dalam Cantik dengar sini!

Kebanyakkan antara kita hari ini lebih mementingkan kecantikan luaran.Yang dalam-dalam kita pinggirkan.Mungkin penjagaan dalaman yang lebih rumit dan agak memerlukan perhatian yang lebih menambahkan alasan.Tapi u olls,hello ini badan awak lah.Especially girl,kena jaga dari sekarang taw.Nak tak nak awak kena.Taknaklah lepas kahwin body dah longgar sana sini.

Awak pernah dengar JAMU? pernah makan JAMU?
yeee Jamu sayang..kita-kita sekarang ni memang sangat jarang dengar jamu apatah lagi nak makan jamu kan.(cik abang iz kita pun sama.pelik je dengar jamu).Dan bagi yang kenal jamu akan terbayang rasa pahit,payau tak sedap.Tapi yang tak sedap lah ubat kan.

Jamu adalah ubat-ubatan tradisional yang lazimnya di gunakan untuk kecantikan dalaman seperti untuk kesegaran badan dan untuk wanita bersalin.Tapi kini jamu untuk remaja juga sudah banyak di pasaran.Sekarang sudah di sediakan dalam bentuk tablet yang tiada lagi alasan untuk tidak makan jamu wahai gadis-gadis sekalian.




Kechix sudah 4 tahun mengamalkan JAMU MUSTIKA RATU-PERAWATAN REMAJA PUTRI.Sedar tak sedar memang jamu ni bawa banyak perubahan besar dalam hidup.Walau sekarang selalu komplain badan debab montel semua.Tapi  hakikat yang jelas,kechix memang sangat hodoh kalau kurus sangat.Iz pun selalu bising bila dengar kechix nak diet.Dia cakap kechix hodoh kalau kurus.muka cengkung.tak comel pakai shawl.
muka 4 tahun lalu yang mana kusam serta kurus gile.masa ini jamu pun tak tahu.

sekarang bila dah rasa dalam cantik,terus suka posing sana sini.sungguh menjamukan mata memandang.


Jamu Perawatan Putri mengandungi 4 jenis di dalamnya.
  1. Parem Kaneman : di makan setiap isnin dan khamis.Khasiatnya adalah untuk memelihara kesihatan gadis.
  2. Sekar Kedaton : yang dimakan setiap hari selasa dan jumaat bagi memelihara kesihatan dan menyegarkan badan.
  3. Suri Ayu : di makan setiap rabu dan sabtu bagi membantu masalah jerawat dan mengahluskan kulit.
  4. Nur Cahyo : di makan setiap hari Ahad untuk melegakan kepenatan fizikal.
Hanya satu tablet setiap hari.Mudah bukan?harga nya juga murah iaitu rm 16 untuk sebulan.Jamu ini boleh didapati di semua kedai jamu dan juga Watson serta Guardian.Jom dapatkan satu.

Mungkin hasilnya tidak boleh dapat serta merta tapi kechix selalu cadangkan kepada kawan-kawan yang ada masalah kesihatan,cepat penat serta berjerawat dan alhamdulillah setakat ini hasilnya terbaik wok.Cuba dulu baru tahu.Jamu Mustika ratu siapa nak pertikai kan.

Bila dalam dah cantik,luar pun mestilah cantik kan?

16 comments:

Dearie Pearls said...

baik juga untuk dicuba.
seumur hidup tak pernah mengamalkan jamu.
hehe..

BRO_MONDAY said...

salam kiz!!! lom taim no si yu...bizi ek? koh koh koh
anyway, gud lah kesedaran di peringkat muda rumaja begini lah yam kite mahukan...
adehhh~ ai laik jamu² ni...tapi kenot go feder lah kalo boyz yam belasah makan jamu! x buleh...nanti hilang kelelakian seseoram tu...kalo belasah kopi gano / radix / tongkat ali tu ye lah...koh koh koh

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1. New Entry "^mEmBER opiS eKsiDEN^"

Edura Hanum said...

kechix nak tnyalah..
makan jamu nie boleh naikkan berat badan ke?
takut juga kalau naik bam2 sangat.

mamalieyna said...

baru nak nyanyi lagu tu..

"senyum" ~ arif akak suka betul lagu tu..

cantik luar dalam harus...! then, murahkan senyuman...^_^

ween said...

jamu ni for weight gain ke? boleh suggest pd kwn2 yg kurus dan mencari alternatif utk menaikkan berat bdn :) sy x boleh la try, terlebih sudah t___t

hans said...

den leh cuba x?
heheheeh

P/S : Korang Tahu Tak Sebenarnya Zaman Dulu Leher Zirafah Tak Panjang Macam Sekarang Nih....

KizZ said...

pearls..cubalah..berbaloi-baloi taw..

bro..eh laki pun leh makan jamu lah..tpi bkn jamu ni taw..

edura..kalau kurus sgt naiklah,dia seimbangkan n jadikan berat yg normal.mantap gitu..

mamalieyna..comelnye arif kan..lagu ni ringtone kck kot..hehe..

ween..awk leyh pkai jgk..nk bg kulit cntik..x gemiklah..sbb kck krus gile dlu so die naik..

hans..haha bg aweklah makan..

Nordin said...

jamu ni apa sebenarnya? agak ketinggalan zaman aku ni.. malas search dekat tenet

Piasara said...

wahhh..bagus lah kalau ada kesedaran dari awal..
senanglah nanti bila beranak-pinak.Akak pulak time dlm pantang je baru nk mkn jamu, tu pon kdg2 ngelat..ish2...jgn tiru perangai mcm ni yer adik2...Skrg ni dk ok sikit,sbb tlh memaksakn diri utk mkn jamu w/pun tk dlm pantang...

notsoviolet said...

makan jamu memang tak gemuk tapi pipi jadi kembung :p

.cik yaya. said...

pernah try..tp sekali jek!! hahaha..nnti nak try balik la

mox said...

haha.saya kenal gambar 4thn dulu tuu!!
saya pon nx try makan jamu sbb sedar diri dah semakin tua! =(

fatinah amir. said...

hello i nk tanya. nie makan satu biji je ke atau 7 biji? dkt instruction tu bukan 7 ke? please reply. i baru beli tp tak tau berapa nk mkn. :(

KizZ said...

hye fatinah amir.

kalau beli yg lama punye version, makan 7 biji, packeging baru makan 1 biji 1 hari je dear..ok?

Anonymous said...

hi kizz...salam kenal :) sy br nk try jamu ni,, tp sy nktry sbb muka ada jerawat.. btol ke kawan2 kizz da elok muka nya? bape lama masa amek ek..

Anonymous said...

if dah kawen but belum plan nak dpt anak boleh amek x?means still nk maintain konon anak dara..how eh?boleh?

Masih Ada Plan B, Mari baca!