Friday, January 21, 2011

Tong-tong Duit.Pelik ke?? ( Part I )


Tong-tong duit?
Kongsi-kongsi duit?
Sharing-caring duit?
ko-bayar-half-aku-bayar-half duit?

Ahah!Sama la tu maksudnya..
Faham kan maksudnya?Tak faham tanya okay.
So hari ni nak cakap pasal tong-tong duit.
Especially untuk para-para kapel and kawan-kawan.
Firstly untuk para-para sakura eh silap.Untuk para-para kapel,
bagi kiz tong-tong duit ni okay ape..Lagi-lagi untuk yang tengah 
belajar.Mana ada duit sangat.

Kiz pelik jugak sesetengah orang bila kiz cakap yang
kitorang kalau beli pape mesti akan tong-tong duit,
diorang akan cakap eh peliknya kau,"kalau aku(lelaki) mesti
aku yang kena belanja semua".

Kalau yang perempuan pulak ada yang akan cakap
eh peliknya kau,"Kalau aku semua bf aku belanja".
TAK GENTLEMAN?

Oh bagi Kiz itu tak betul.
Sebab yelah,banyak lagi cara lain nak bergentlemen okay.
Lagipun bile kita tong-tong duit,benda tu akan lagi merapatkan
hubungan sesama makhluk kapel.Haha,apekebenda ntah Kiz merapu ni.

PENDAPAT ANDA BAGAIMANA?
Masing-masing ada pendapat sendiri,prinsip tersendiri.
tapi bagi Kiz okay,anda pula?

11 comments:

Sidratul Muntaha said...

ehehe
jgn ckap jer dik time belum kwin,belum jdi bini
sume laki bayo
esok lusa dah jdi bini
haram sesen pun tak mhu kuar duit..
lubang dah dapat...
ilang abis jentolman si jantan tu
baik tong2 sajelah..
busuk2 tak jdi laki kita esok pun kira oklah..
busuk2 jdi laki kita esok klu ilang pangai tong2 dia,alamat periuk ko..periuk ko..
periuk aku..periuk aku..
mmg manjang esok kes tido luar yer yeop!
ate duit belanja dapur dok catu dan berkira dengan bini.
sekian...

KizZ said...

Wow..sungguh bernas skali komen cik sidratul kita...betul jugak tu...haha

Sidratul Muntaha said...

tahu takper!!
hauhauuhaa..
at least thulah kita jauhnya purak - puraknya.
ekekekeke..
sila sambung part 2 yer..
sekian..

::astonishing az:: said...

kalau bf dah keja okla kalau dia yg support kan..kalau sama2 masih study tong tong la weh...abes plak duit ptptn die nti kan..huhu

Aida Awie said...

nasihat akak la kan...
kalau berkapel lagi rasanya xsesuai kut, kalau dah kawen lebih terjaminla. kang kita dah tong-tong beli keta ke ape ke ngan die tetiba putus di tengah jalan, abis nak buat camne?xkan potong dua kut? baik simpan sendiri2 la.

BRO_MONDAY said...

salam kiz ('',) dets min yu memam suka ber tom² duit lah ye? ai sokom stetmen yu kat atas tu...
ai pun tom² duit nak buat kawen ngan mai waif skam ni...ape de hal...x de istilah "ai punye duit, duit ai...yu punye duit, duit yu" x best lah itu macam....
ngan kawan² pun ai slalo tom² duit...masa main bekminten atau futsal...gile ape nak bayar kod futsal 1 jam RM80 sensoram, tentu lah bayar sama² bahagi samarata ngan jumlah player yam main...

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1. New Entry "~ AkTiviTi MaLaM Thaipusam ~"
2. New Entry " Aku Hangat, Nak Join Bloglist Jejaka Terhangat"

Dearie Pearls said...

gua rm30. lu rm20.

i separuh, u separuh...

heeeeeeeeeee...

bertambah kasih sayang...

-iNtAnAdiA- said...

dulu ade gak pemikiran gitu
kalu kapel sumer bf kena byr
but now...
rase pemikiran tue sgt tak sesuai
ape salahnye kite tong2 kan
mcm intan time dating
if intan banje makan
my bf plak banje tiket wayang
eventhough my bf dah keje tp intan still blaja
bf pun kena gak kumpul duit utk kawen kan
ehehe

bungakuning . said...

for me , saya tak kisah share kalau keluar dating dengan pakwe . cuma lain lah kalau dah kerja , kadang2 boleh jugak kita keluarkan duit. takkan dapat duit ptptn tak ada celebrate apa2 kan. at least belanja lah si dia :)

MACAM MANA NAK TAHU BLACKBERRY ITU ORIGINAL OR FAKE?

notso_violet : seindah bunga seri pagi said...

kalau dia mintak "eh u jom jalan2 tapi u belanja" REJECT ah kah kah. Pasal duit nih isu sensitip tau :|

Tak kesah nak belanja org, tp kesah kalau lelaki mintk kite belanja.

chittysarah said...

better tong2 dari menyusahkan orang len..
xsemestinyer asyik bf je kene bayar..
kopak la gitu..

tapi law nak bagi adiah len citer la kan..
agagaga

Masih Ada Plan B, Mari baca!