Saturday, January 15, 2011

Apabila Kau Keluar kelas


Pergi kelas..Balik kelas..
Pergi kelas bawak buku..balik kelas bawak buku..

Pergi kelas..balik kelas..
Pergi kelas bawak pensil..balik kelas bawak pensil..

Pergi kelas..balik kelas..
Pergi kelas bawak handphone..balik kelas tertinggal handphone?

Ahah..Sesungguhnya itulah yang berlaku pada salah sorang kawan
Kiz ni kat UiTM dimana dia terlupa nak simpan balik Handphone
dia yang dia letak dalam laci meja.

Eh,Kiz bukan nak cakap pasal 'lupa!' macam raja lawak
tu tau.Ni pasal kawan kamu..eh silap-silap,kawan Kiz.
Alamak AKU LUPAAA!!!

Ok sambung balik citer.
So bila 'mamat' ni dah abes kelas dia pun dengan senonengnya
keluarlah dari kelas dia,meninggalkan Handphone kesayangannya
keseorangan(wah jiwang plak ayat)

Pastu bila dah sedar handphone tertinggal.
Macam semua orang akan buat(kiz pun sama),mesti lah akan
cepat-cepat ke kelas tu balik nak ambil handphone.Tapi malangnya,
At that time,semuanya dah terlambat.Nasi dah menjadi bubur.Tambah
kicap sikit boleh dah makan(mengarut).

So Kiz cadangkan dia check kat website Maxis mana tau si pencuri
tu ada buat panggilan mana-mana and yes.Memang si penyangak tu 
ada buat panggilan dan panggilan tu menyatakan dia ada contact
no hp indon.

Thats mean kemungkinan besar si pencuri tu seorang yang indon.
And the kebetulannya yang selalu take care of floor yang kelas kawan
kiz ni adalah seorang yang indon.

So,kes masih lagi dalam penyiasatan kawan kiz ni.Ecehh.
kalau dapat habis la si pencuri tu.

Tapi kat sini jom kita going back to nature.
Apa kata lain kali kita berjaga-jaga,pastikan semua barang yang
kita bawak masuk kita bawak dia keluar jugak.Elakkan kejadian
macam gini berlaku lagi.Terutamanya..

Apabila KAU keluar kelas..

9 comments:

penaberkala said...

ok, next week baru start kelas
kena berjaga-jaga nih
gantung kat leher la mcam kad matrix baru tak tertinggal,haha

Spongebob Tercekik said...

Kalau da tertinggal hp, memang bye2 la jawabnya.

amiYo said...

haha..peringatan yang bagus..terutamanya apabila kau keluar kelas yer...??haha..

eca said...

ish..da la amek..then siap call2 lg kn..cantek punye prangai..*asal eca ni emo..haha
terus kn menyiasat..gud luck to kwn kiz

Piah Becok said...

ala sian.. rasenye dah takde harapan nak jumpa tuh... dulu mase blaja kat m3x pun member penah tertinggal hp, tapi bernasib baik sebab mamat yang jumpa hp tu pulangkan balik.

Budak Maran said...

singgah melawat en3.. http://budakmaran.blogspot.com/

yaya said...

hehe.
sbb dye na buat surprise.tapi,da smp tnye jalan uma kt mne.tu yg ta mnjdi.haha

eit..yaya slalu tertinggal brg.cuai la.haiiihhh..

zati said...

hahahak cuai sungguh kawan kiz tu..harap2 jumpe, kalau ada rezeki insyaallah :)

MIMIE AIZA said...

kalau hp tetinggal mmg x dapat diselamatkan dah

Masih Ada Plan B, Mari baca!