Tuesday, April 17, 2012

Perempuan dan Shopping adalah BFF.

Assalamualaikum.

See tajuk sahaja kaum lelaki pasti akan menggelengkan kepala. Tapi nak tak nak depa memang kena hadap perempuan shopping. Tak lari mana pun sifat perempuan keliling mereka.Tak mama dia, kakak dia atauuuu kekasih hati.

Jadi hari ini tajuk perbincangan kita adalah perempuan dan shopping adalah kawan baik selamanya.

Perempuan selalu kata shopping ni macam terapi. Macam penyembuh duka mereka. Sebab bila beli sekecil cincin yang style pun dah boleh lebar sangat senyumnya. Dah terus lompat bintang sebab suka sangat beli sesuatu. Kalau bukan beg, beli kasut.Kalu bukan baju beli tudung/shawl.

Dahlah suka shopping, pastu nak berteman. Perempuan kadang-kadang takmo orang yang kuat shopping jugak jadi peneman. Sebab nanti susah lah baginya untuk memilih. Sebab dia nak tanya cantik tak ok tak sesuai tak tu kat sapa kalau peneman pun sibuk bershopping. Di sini mangsa utama adalah suami/teman lelaki/ perempuan yang tak suka shopping. Bak kata ustaz Azhar Idrus,




Dapatlah saya tegaskan di sini sesungguhnya kechik amat bersyukur bilamana Iz adalah sangat sabar dan rajin melayan kechix shopping. Sangat sabar. Di harap selepas berkahwin nanti begitulah hendaknya juga.



Hujung minggu lalu kami keluar. Tujuan utama untuk berjumpa rakan kongsi niaga untuk booth next time lepastu hmmm mana diorang tak datang. Jadi merujuk sebab di atas bila tension sikit mulalah kena beli sesuatu kan. Yang bestnye Iz siap offer jom pergi Sunway sedangkan ketika itu di Jusco.Baik kan bf titeeww *senyum senget*. Kechix telah membeli 3 barang yang oh-makan-megi-dua-miggu-lah-kau-lepasni.Jom cekidaut. Haa i bukan nak menunjuk taw.Nak share je. Ni murah tapi menggembirakan hatiku.

sunglasses dah lama minat dan incik iz minat by vincci je.

titewww suka yang ini sangat.RM10 jeww.

bakal kasut konvokesyen nanti bulan 5.loveeeee so muchhhh.
p/s : Tapi kalau tension sikit shopping masalah sikit nak shopping payah jugak.

10 comments:

Mysara Ab Rahman said...

shopping mmg giler best! mmg terapi pn rasanya..:)

mizzkechique said...

shopping ni slh satu terapi gak..hehe

CikAnyss' :O said...

i like shopping !!! hehe

UniMeOw said...

uni sgt stuju ngn thuk n3!!haha..

lg 1,,bff pmpuan..cermin! ;)

Ana Farhana said...

mmg best la shopping, x bli pon window shopping, hilg stress

*kiz yg review blog dulu tu da review semua ke ??? xtau pun

J.Syazwana said...

shoping kalau banyak duit memang best. tapi kalau duit seciput haih bosan sangat. hahaha !

hamzah ian said...

aku lama dah tak shopping.. sobsss

Onitsuka_hana said...

comeynya kasut.hadiahkan kat hana 1.huhu. Hana suka shoping kalu duit banyak. lagi best kalau ada masa yang banyak utk shoping xla terkejar2 kan

Gadis Gingsul said...

comelnyaaa kasut,,,,merahhh

cx's said...

cx tk brpe suke sgt shopping. tgk2 boleh la. tp nk beli, depends. huhu. btw suke teman org lain pergi shopping. cuci mata skali. hahaha btw, cantiknya kasut tu. beli ktne eh? brpe? berminat plak. hahaha

Masih Ada Plan B, Mari baca!