Thursday, January 17, 2013

Cara Nak hilangkan Jerawat dengan Vitamin C 1000mg

Hari ini Kiz nak bagi Tips PERCUMA tentang cara nak hilangkan jerawat dengan vitamin C 1000mg. Sebab Kiz selalu jugak dengar ramai yang cakap, "Eh dah berbulan aku makan Vitamin C tapi tak hilang pun jerawat ni!". Amboi marah nampaknya kawan ni..Hihi



Itu bermakna ada sesuatu yang tersilap dalam tempoh anda ambil Vitamin C tu. Tapi takpe, jangan risau. Hari ini Kiz akan ceritakan beberapa Tips & Cara yang betul untuk hilangkan jerawat dengan Vitamin C. Yup, maksud Kiz hanya dengan vitamin, tidak perlu banyak-banyak ubat jerawat lain yang mahal-mahal tu.


So sebelum kita mulakan, at least anda perlu ada Vitamin C 1000mg dulu ye. Kiz syorkan anda beli Vitamin C 1000mg keluaran Pahang Pharma sebab memang ramai dah yang guna vitamin ni then berjaya hapuskan jerawat diorang. Klik SINI kalau belum ada Vitamin C.


TIPS-TIPS CARA NAK HILANGKAN JERAWAT DENGAN VITAMIN C 1000MG

(1) Makan 1 biji vitamin sahaja sehari. No more No less.
Kenapa makan 1 biji sahaja? Sebabnya ia adalah Vitamin C 1000mg. Berbeza dengan jenis 500mg, Vitamin 1000mg mempunyai time release dia yang tersendiri. Nak senang faham, time-release ni kira macam bila kita dah makan vitamin c tu, vitamin c tu akan melepaskan vitamin pada masa yang betul-betul kita perlukan dia.

(2) Hanya makan samaada selepas breakfast atau sebelum tidur sahaja.
Untuk bagi Vitamin tu menjalankan 'tugas' dia secara optimum, adalah digalakkan untuk kita makan selepas sarapan atau sebelum tidur sahaja. Waktu yang lain memang tidak sesuai, err maksud Kiz, kurang efektif.

(3) Banyak banyak banyakkan minum air kosong / air masak
Kalau dah sampai 3 kali ulang 'banyak' tu maknanya memang anda perlu minum banyak air masak untuk menyenangkan kerja vitamin c disamping badan kita memang perlukan banyak air. So, banyak mana air masak nak kena minum? Ok cukup sekadar 2 liter sehari. Tapi kalau dapat minum lebih lagi bagus. The bigger the better.

(4) Jangan ambil minuman berkafein.
Alamak! Mesti ramai dah gabra sebab macam "alamak aku tak dapat minum nescafe dah lepas ni, habislah". Hee jangan risau, kepada penggemar-tegar-kopi-semalaysia, anda masih boleh minum cuma anda tak boleh minum dalam 5 jam yang pertama selepas anda makan vitamin c sahaja ok. Er tapi kalau boleh kurangkan lah ye sebab kefein memang tidak bagus untuk diamalkan.

(5) Elakkan memicit / menyentuh jerawat
Ini serius, kalau boleh, jangan picit atau sentuh jerawat anda lansung. Jika ada buat benda ni maka senanglah jerawat tu nak berjangkit ke bahagian lain pada muka anda kerana setiap kali anda memicit atau menyentuh jerawat anda, virus/bakteria yang terkena pada jari yang menyentuh jerawat tu akan melekat dan boleh tersebar bila anda menyentuh bahagian lain pada muka anda.



(6) Konsisten!
Yup. Anda perlu konsisten buat benda ni semua barulah hasil yang anda inginkan akan tercapai dalam masa yang cepat. Lakukannya setiap hari.


KEPADA ANDA YANG MASIH RAGU-RAGU DENGAN KEBAIKAN VITAMIN & BAGAIMANA IA BERFUNGSI, DIGALAKKAN BACA PADA LINK  SINI.

http://kizgarden.blogspot.com/p/vitamin-c-pahang-pharma.html


Ok, Selamat Mencuba! Semoga Cara nak hilangkan jerawat ni berjaya membantu anda!





3 comments:

Anonymous said...

Akak skang mmg tgh nk cube vitc.tp lum bli lg.pk yg mn ok coz jrwt mkin byk lak pas abort baru ni.thanks for sharing

fara sukor said...

boleh x mkn vitamin c nie skali dgn vtamin lain?

Naim Chic said...

How to eat it?? Nk mkn cam minum dhn air ke or cam gule2

Masih Ada Plan B, Mari baca!