Monday, January 14, 2013

Bagus sangat ke Bedak Arab Kokuryu?


Ok since ramai yang masih tertanya-tanya soalan macam, "Bagus sangat ke Bedak Arab Kokuryu Summer Cake ni? "Boleh percaya ke produk ni?" "Eh halal ke bedak ni?".


Contoh testimoni sebelum & selepas.

Mula-mula Kiz still larat lagi nak jawab tapi bila dah banyak sangat Kiz macam wah tak larat nak jawab semua soalan. Itu belum lagi PM daripada Facebook Kedai Kiz kan. So akhirnya Kiz buat keputusan untuk combine je jawapan-jawapan daripada persoalan anda dalam satu entri khas..


Nak tau? Jom! Teruskan membaca..


Okay bedak arab ni sebenarnya bukannya berasal dari Arab pun, ia dibuat daripada negara Jepun "hait!" sana mula pada tahun 1965 lagi. Disebabkan oleh kesannya yang tahan lama & halal untuk digunakan, produk ini menjadi 'kegilaan' puak arab pada suatu masa dahulu hinggalah sampai sekarang ia dikenali sebagai bedak arab.


Bagus ke bedak ni? Apa kelebihannya?
Ok menjawab soalan ini, Kiz boleh katakan bedak ni adalah sesuatu yang Sangat-sangat BAGUS untuk korang guna. Kenapa? Antara main reason kenapa Kiz suka sangat bedak ni adalah sebab ia menggabungkan foundation, mouisturizer & powder dalam satu produk sahaja. So kita dah tak payah nak beli asing-asing lagi dah.

Lepas tu harga dia memang murah kalau nak dibandingkan korang nak kena beli tiga-tiga tu. Lepas tu nak pakai lagi satu-satu, memang memakan masa.

Ni yang paling BEST, muka korang akan nampak flawless & natural je bila apply bedak ni. Bak kata orang, cerah semulajadi lah kan. Pastu dengan adanya bedak ni, Kiz tak perlu nak mempunyai kemahiran makeup yang hebat-hebat walawei sangat, cukup sekadar tau basic makeup sudah.

Boleh Percaya Ke Bedak Arab Kokuryu ni?
Kiz rasa anda semua pun tahu apa jawapan Kiz. Mestilah BOLEH sebab Kiz sendiri guna produk ni. Memang betul-betul berkesan. Tak percaya lagi? Ahah cubalah beli satu dulu baru tahu..hihi

Halal ke bedak ni?
Yup. Halal dan mendapat kelulusan sijil halal lagi. Siap boleh buat solat lagi. Trust Me!

Senang ke nak pakai Bedak ni?
Ok senang  je, mula-mula anda perlu basahkan span dia, perah then sapu je kat kulit wajah anda. Siap!! Senang bukan?


Berapa Harga bedak ni?
Kiz dah pun survey-survey harga bedak ni and mostly harga dia dalam average RM65 siap postage. Jarang ada harga yang atas atau bawah pada ni. Kiranya ni harga standard lah. Kalau ada yang mahal-mahal tu cuba elakkan dulu.

Bagaimana nak mendapatkannya?
Korang boleh mendapatkan Bedak Arab Kokuryu Summer Cake ni kat kedai-kedai kecantikan berhampiran. Ataupun nak lagi senang, korang boleh beli je dengan bedak ni dengan Kiz. 'KLIK' je pada LINK ni nanti akan ada full info tentang produk ni.



Okey sebelum tutup entri, Kiz nak gunakan kesempatan ni untuk ucap "Selamat Tahun Baru 2013" (Masih bulan januari so masih sempat kan?) dan marilah ramai-ramai pakai bedak arab.

 Cantik, Murah, Ringkas, Terbukti!!

2 comments:

Myra Jay said...

MJ pun guna bedak arab ni, memang best.. Muka jadi cantik :)

Miss A said...

berminat, tapi sekarang still stick dengan Naturactor. hehe

BW here :)

Masih Ada Plan B, Mari baca!