Saturday, July 18, 2009

memang kampung pun

aah.memang kami orang kampung pun.tak perlu beritahu kerana kami dah tahu.betul.sah.kami kedua-dua berasal dari kampung.eh,kenapa tiba-tiba berkata hal begini??ok.cekidout.

"kecik ngan izz tu macam orang kampung masuk bandar kan?"
"ee..macam orang kampung"
"kampung!"

lihat.acapkali kedengaran begini.kecil hati?tidak.kami mengaku dengan berbesar hatinya bahawa kami orang kampung.tapi,tiba-tiba terasa seperti di hina di cerca.

jika kami orang kampung,maka kami tidak di benarkan::
  • memasuki mall besar takut kami tak boleh bayar?
  • berpacaran di tempat terbuka takut kami membuat kacau tak tentu hala
  • atau,kami tidak boleh melawa atau stylo seperti orang bandar?
jika memang begitu caranya maka kami harus melakukan sesuatu!
  • membuat mall khas untuk orang kampung berpapan tanda "hanya orang kampung boleh masuk".orang-orang kampung kami dapat diskaun lebih.
  • buat tempat dating untuk orang kampung.siyes penuh tempat ni.
  • buat satu style orang kampung.dari jauh orang bandar dah boleh kenal.ya,itu orang kampung.
adakah cara-cara ini mujarab?
sebenarnya post sebegini adalah kerana terdapat satu kawan.eh kawan ke?nak ke dia ngaku kawan orang kampung?.ok.dia selalu sangat cakap begitu.tapi tidak pernah pula cakap depan.masalahnya cara dia adalah menghina.ok kawan-kawan,menghina.apakah perasaan anda di hina sebegitu rupa?

kami tidak pernah kisah pada mulanya.langsung tidak.tapi cara pandangan dan lirikan mata yang seolah-olah kami berbogel,membuat hati jadi marah.marah.

ayuh orang kampung.kita bela nasib kita..haha..

apapun,tidak semua begitu kecuali kakak mox sorang 2.terima kasih di atas hinaan anda.hina la lagi next time.ada la idea kami nak update blog..

tan tin tun
meh kiz nak pantun

atas dahan ada burung belatuk
dahan umak cik esah
nak hina nak kutuk,
ada kami kisah?

ok.sekian.

3 comments:

taz said...

hehe. org tu jeles dgn korang kot. ape ntah. kesian betul kalau jumpe org macam tu. tak senang tgk kebehagiaan org lain pastu nak kutuk2 plak.

Ana Rihan said...

aku suka pantun ko cik!hehehe

atiqacad said...

eee spe la y ckp cm2..
busuk n jaht punye mulut..
bangga wat klu dr kg..
kt pun dr kg gak..
xslh pun klu dr kg..
bahagia pe..
ala jeles la 2 owg y hina 2..
sabo jela..

Masih Ada Plan B, Mari baca!